Lappeenrannan kaupunginteatteri ehdolla Vuoden teatteri 2012 -palkinnon saajaksi

Lappeenrannan kaupunginteatterin lisäksi ehdolla on neljä muuta teatteria. Asiantuntijaraati kehuu Lappeenrannan kaupunginteatterin rohkeaa ohjelmistopolitiikkaa ja laadukkaita esityksiä.

Teksti-TV Etelä-Karjala
Dogville-näytelmän harjoitukset
YLE

Vuoden teatteri 2012 -palkinnon saajiksi ovat ehdolla Lappeenrannan Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Teatteri Jurkka ja Åbo Svenska Teatern.

Finalistit valinneen asiantuntijaraadin mukaan Jari Juutisen johtamassa Lappeenrannan Kaupunginteatterissa on tehty viime vuosina hienoja uusia avauksia, rohkeaa ohjelmistopolitiikkaa ja laadukkaita esityksiä. Juutinen ja ohjaaja Janne Saarakkala ovat tehneet työtä myös uuden yleisösuhteen kehittämisen ja yhteisöteatterin suuntaan. Teatterin alueellinen yhteistyö on asiantuntijaraadin mukaan vireää ja se on pystynyt avaamaan oviaan Eurooppaan sekä ajamaan läpi päätöksen uuden teatteritalon rakentamisesta Lappeenrantaan.

Finalistit valinneeseen raatiin kuuluivat Espoon kaupunginteatterin johtaja Jussi Helminen, teatteriohjaaja Tytti Oittinen sekä Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi. Lopullisen valinnan finalistien joukosta tekee ohjaaja Raija-Sinikka Rantala. Suomen Teatterit ry jakaa Vuoden Teatteri 2012 -palkinnon 11.3.2012 teatterialan Thalia-gaalassa Svenska Teaternissa Helsingissä.