1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Kainuu

Kainuun Prikaati on vuoden liikuntavaikuttaja

Kainuun Prikaati Kajaanissa on valittu vuoden liikuntavaikuttajaksi. Valtakunnallisen palkinnon myöntäneen pääesikunnan henkilöstöosaston mukaan Kainuun Prikaati on tehnyt pitkäaikaista ja laadukasta työtä eri henkilöstöryhmien fyysisen toimintakyvyn ja kenttäkelpoisuuden edistämisessä sekä liikuntakasvatuksessa ja sotilasurheilussa.

Teksti-TV Kainuu
YLE

Viime vuonna Kainuun Prikaati sai varusmiehiltä koko maan parhaan arvosanan liikuntakoulutuksesta. Vuoden liikuntavaikuttaja -palkintoa perustellaan myös henkilökunnan ja varusmiesten vapaa-ajan liikunnan tukemisella. Varusmiesten vapaa-ajan liikuntakerhoissa oli 9 000 kävijää vuoden 2011 jälkipuoliskolla.

Myös Kainuun Prikaatin henkilökunta saavutti urheilumenestystä. Sotilasurheilussa prikaati voitti hiihdon, ammunnan ja suunnistuksen yleismestaruudet sekä jalkapallon mestaruuden sotilas-SM-kilpailuissa.

Kersantti Olli-Markus Taivainen Kainuun Prikaatista sai puolustusvoimien erikoistunnustuksen. Taivainen voitti hiihtosuunnistuksen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden sprinttikilpailussa sekä toisen maailmanmestaruuden viestissä.

Kainuun Prikaatin yhteistyö Vuokatin Urheiluakatemian kanssa on myös mahdollistanut varusmiehille ammattivalmentajien pitämät harjoitukset.

Lähteet: YLE Kainuu

Lue seuraavaksi