Pandan suklaaseen ripaus eettistä kaakaota

Jyväskylässä Vaajakoskella toimiva suklaavalmistaja Panda aloittaa yhteistyön sertifioidun kaakaonvalmistajan kanssa. Yhtiö tuo markkinoille muutamia suklaapatukoita, joiden valmistuksessa on käytetty kestävästi tuotettua kaakaota.

Teksti-TV Keski-Suomi

Panda on valinnut kaakaontuottajaksi hollantilaisen sertifioituja elintarvikkeita välittävän UTZ CERTIFIED:in.

Uudesta yhteistyöstä huolimatta eettisesti tuotetun kaakaon osuus on vielä melko vähäinen. Panda haluaa kuitenkin sekä vastata kuluttajien toiveisiin että tukea kaakaon kestävää viljelyä ja viljelijöiden parempaa tulotasoa.

Valitsemalla UTZ-sertifioidun suklaan myös kuluttajat voivat myötävaikuttaa kaakaonviljelijöiden tulojen kasvuun ja elintason nousuun.

- Olemme osallistuneet kaakaosektorin työolojen parantamiseen vuodesta 2009 lähtien kansainvälisen World Cocoa Foundation -kauppajärjestön jäsenenä. Panda on myös mukana yhteispohjoismaisessa hankkeessa Norsunluurannikon kaakaon viljelijöiden olojen parantamiseksi. Suklaatuotesarjan lanseeraaminen yhteistyössä UTZ CERTIFIED:in kanssa merkitsee entistä aktiivisempaa osallistumista kaakaosektorin kehittämiseen, kertoo Oy Panda Ab:n toimitusjohtaja Kari Harila.

UTZ CERTIFIED on eräs maailman laajimmista kahvin, kaakaon ja teen kestävän tuotannon ohjelmista. UTZ CERTIFIED -tunnus takaa, että Panda ostaa näiden tuotteiden valmistamiseen tarvittavan määrän UTZ-sertifioitua kaakaota.

Panda on Suomen toiseksi suurin makeisvalmistaja. Suomen lisäksi yhtiön tärkeimpiä markkina-alueita ovat Pohjoismaat, Pohjois-Amerikka, Iso-Britannia ja Keski-Eurooppa.

Oy Panda Ab on nykyisin osa Orkla-konsernia.

Lähteet: YLE Keski-Suomi