Hyppää sisältöön

Niskavuoren Aarnet suuntaavat nyt Äiren luo

Kahdeksan vuoden keikkatauolta palanneet Niskavuoren Aarnet seikkailevat tämänkertaisessa revyyssään kotimatkalla. Ilpo Hakalan, Jukka Leistin ja Pate Mustajärven tähdittämä esitys saa ensi-iltansa TTT-klubilla perjantaina.

Pate Mustajärvi, Jukka Leisti ja Ilpo Hakala Tampereen työväenteatterin näytelmässä Niskavuoren Aarnet Go Kotiin (2012) Kuva: Tampereen Työväen Teatteri / Harri Hinkka

Aarne, Aarne ja Aarne Niskavuori aloittivat taipaleensa vuonna 1991.

- Olemme kolmoset, jotka ovat syntyneet kahden viikon välein tänne Hämeeseen. Yksi on kotoisin Kotkasta, yksi Porista ja yksi Ikurista. Meidät erottaa tukasta ja siitä, että nuo pojat ovat vähän pienempiä, Ilpo Hakala selventää.

Seitsemässä aiemmassa showssa Aarnet ovat matkanneet muun muassa Tukholmaan, Kalevalaan ja työmatkalle. Tämänkertainen matka kantaa nimeä Niskavuoren Aarnet goes kotiin. Tarina tosin alkaa kaukana kotoa.

- Tarinan taustalla on kuntainliitoksen yritysvaliokunnan ja kyläyhteisön taidetoimikunnan meille antama stipendi, jonka saamisen ehtona oli Aarnejen hajaantuminen eri puolille maailmaa. Nyt stipendi on käytetty ja meillä on tärskyt Punainen Riski -bändin kanssa Pariisissa kello kahdeksan. Sieltä lähdetään sitten kohti kotia, Hakala paljastaa.

Aika kultaa haipakan

Kahdeksan vuoden Aarne-tauko on tullut tarpeeseen. Hurjimman suosion aikaan kolmikko väänsi Pakkahuoneella uusia vitsejä kuukauden välein kolmessa eri showssa.

- Aika on kieltämättä kullannut muistot. Pakkahuoneen televisioinnit olivat oikeasti aika hurjia paketteja. Yhtä harjoiteltiin, toista esitettiin ja kolmatta suunniteltiin. Vitsivarasto tyhjeni ja äänihuulet kuluivat, Ilpo Hakala muistelee.

Jos yleisö onkin ehtinyt kaivata Aarne-huumoria, on miehillä itselläänkin ollut ikävä hurstipaitojaan.

- Ja äireetä on myös ikävä. Äiti on kuitenkin maailman tärkein asia, Pate Mustajärvi muistaa.

- Yleisöhän ei ole koskaan nähnyt meidän äireetä, mutta uudessa esityksessä paljastetaan ensimmäistä kertaa hänen kuvansa, Ilpo Hakala vinkkaa.

.
.