Piiritystilanne päällä Varkaudessa - poliisi eristänyt koko asuinkorttelin

Poliisia kohti on ammuttu Varkaudessa. Poliisi meni puoliltapäivin varkautelaiseen yksityisasuntoon selvittelemään yöllä tapahtunutta puukotusta, kun oven läpi ammuttiin. Vähän tämän jälkeen saman asunnon ikkunasta ammuttiin rakennuksen pihalla ollutta poliisikoiraa, joka haavoittui. Mies ampui hetki sitten vielä tyhjään rappukäytävään.

Kotimaa
Poliisi ohjaa liikennettä.
YLE

Tapaus sattui Varkauden Relanderinkadulla. Poliisi on eristänyt alueen ja määrää kansalaisia pysymään eristetyn alueen ulkopuolella, koska aseistautunut kohdehenkilö on vaarallinen.

Vaarallinen alue on Relanderinkadun, Kirikadun, Metsämiehenkadun ja Urheilukadun sisään jäävä kortteli. Poliisi määrää alueella olevia henkilöitä pysymään sisätiloissa ja välttämään ikkuna- ja oviaukkoja. Kyseiselle alueelle pyrkivien tulee ottaa yhteyttä Kirikadulla oleviin poliiseihin.

Poliisilla on syytä epäillä, että kohdehenkilöllä on sellaisia ampuma-aseita, joilla hän voi vahingoittaa sivullisia vaara-alueella.

Kansalaisia kehotetaan seuraamaan joukkoviestimiä, internetiä (www.poliisi.fi/pohjois-savo (siirryt toiseen palveluun)) ja teksti-tv:tä.

Poliisilla on neuvotteluyhteys kohdehenkilöön.

Lähteet: YLE Savo