1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Perämeri

Lumilinna avataan yleisölle

Kemin lumilinnan rakentaminen alkaa olla loppusuoralla ja linnan avajaisia vietetään lauantaina. Lumilinna on rakennettu ennätysvauhdilla, sillä työhön on käytetty vain 21 päivää.

Teksti-TV Perämeri
Kemin Lumilinnan avajaiset vietetään 28. tammikuuta.
YLE / Jarno Tiihonen

Linnanemäntä Marika Tomminen kertoo, että lauhan sään takia rakentamaan päästiin myöhemmin kuin koskaan aikaisemmin.

- Lumentekoon päästiin vasta seitsemäs tammikuuta, kun vuotta aikaisemmin lumettamaan päästiin jo 15. joulukuuta, kertoo linnanemäntä Marika Tomminen.

Lumilinna rakennetaan tykkilumesta, joka tehdään viereisen Perämeren vedestä. Linnaan on käytetty lunta noin 21 000 kuutiota.

- Lyhyestä rakennusajasta huolimatta linna valmistuu ajallaan. Urheiluteeman mukaisesti voidaan sanoa, että rakentamisprosessi on ollut kuin huippu-urheilusuoritus, joka on vaatinut alansa ammattilaisia ja keskittymistä päämäärään mistään tinkimättä, kuvailee Tomminen.

Tämän vuotisen linnan teemana on urheilu, joka näkyy muurien sisäpuolella muun muassa jäästä ja lumesta veistettyinä urheilulajeina ja urheilijoina.

Avajaiset on näyttävä show

Lumilinnan avajaisissa lauantaina nähdään mukaelma olympialaisten avajaisista.

- Mahtipontinen musiikki yhdistettynä pyrotekniikkaan ja lumiseinään projisoitavaan kuvaan takaavat mieleenpainuvan illan, uskoo Tomminen.

Avajaisissa nähtävistä live-esityksistä vastaavat Sanna Malo, Aki Louhela ja Simodeus. Ilta huipentuu Finlandiaan, jonka esittää muusikko Sakari Kuosmanen.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi