Hyppää sisältöön

Aimo Ahti: Maksoin käypää vuokraa

Kouvolan elinkeinojohtaja Aimo Ahti kiistää Iltalehden väitteet rakennusliikkeen hänelle antamasta alevuokrasta. Ahdin mukaan hän on maksanut käypää vuokraa asunnostaan.

Kuva: YLE / Antti Kolppo

Aimo Ahti on maksanut 800 euroa kuussa rakennusyhtiö OKA:lle Kouvolan keskustassa sijaitsevasta 125 neliön vuokra-asunnosta. Ahdin mukaan väitteet siitä, että vuokra olisi useita satoja euroja alle markkinatason, eivät pidä paikkaansa.

- Tänä aamuna on viimeksi selvitetty paikallisesta kiinteistövälitystoimistosta kolmen suunnilleen vastaavan asunnon vuokrataso ja kaikissa se on 850 euroa, Ahti kertoo.

Ahti kertoo, että aikanaan kun hän muutti asuntoon, hänen oli tarkoitus ostaa se. Ahti jätti kuitenkin lunastusoikeuden käyttämättä, koska asunnon taso ei vastannut hänen vaatimuksiaan. Ahdin mukaan puheet siitä, että asunto olisi luksusasunto, eivät pidä paikkaansa.

- En tiedä yhtään luksusasuntoa, johon pitää tuoda ylimääräisiä lämpöpattereita talvella sisälle, Ahti sanoo

"Rappukäytävä juoppojen yömaja"

Ahdin mukaan hän kärsi kaksi vuotta alakerran liikehuoneistojen remontista, jonka aikana rappukäytävään pääsi kuka tahansa.

- Häkkivarastoon murtauduttiin kolme kertaa ja kerran yritettiin tulla kotiin ja kerran murtauduttiin alapuolella olevaan toimistoon, Ahti kuvailee.

Ahti kuvailee talon käytäviä remontin aikaan narkkareiden ja juoppojen yömajaksi. Ahdin mukaan kaikki nämä puutteet on otettu huomioon vuokratasossa.

Ahti kertoo maksaneensa vuokranantajan vaihduttua kuitenkin jo huomattavasti korkeampaa vuokraa tammikuussa kuin OKA:lle maksettu 800 euroa. Ahti kiistää jo valmiiksi kaikki epäilyt vuokratason vaikutuksista hänen toimintaansa.

- Jos kuvitellaan, että olisin jotenkin auttanut heidän liiketoimintaansa, niin kirves menee kyllä kiveen, Ahti toteaa.