Autoveromuutoksen lähestyminen näkyy Kymenlaaksossa

Auto-Kymi Oy:n toimitusjohtaja Mika Liimatainen kertoo autokaupan vilkastuneen selvästi loppuvuodesta, mutta hiljentyneen parina viime viikkona. Jotta auton voi ostaa vanhalla autoverolla, se on rekisteröitävä ennen huhtikuun ensimmäistä päivää.

Teksti-TV Kymenlaakso
Autoja myynnissä
YLE

Autojen ensirekisteröinnit lisääntyivät joulukuussa koko maassa yli 14 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kymenlaaksossa joulukuun tulos nousi noin kymmenellä prosentilla.

Uusien henkilöautojen toimitusaika voi olla jopa neljä kuukautta, joten vanhaa autoveroa havittelevien kannatti hankkia auto jo ennen vuoden vaihdetta. Veromuutoksella pyritään ohjaamaan kuluttajia vähempipäästöisten autojen hankintaan.

Auto-Kymi Oy:n toimitusjohtaja Mika Liimatainen ei usko huhtikuussa voimaan astuvan autoveromuutoksen tyrehdyttävän autokauppaa.

- Ehkä hetkellisesti, tiettyjen mallien osalta kysyntä saattaa laskea. Mutta pienten vähempipäästöisten mallien kohdalla hinnat saattavat jopa laskea. Myydyimmissä luokissa korotukset ovat varsin maltillisia, sanoo Auto-Kymi Oy:n toimitusjohtaja Mika Liimatainen.

Hän uskookin autoveromuutoksen ennen kaikkea lisäävän kiinnostusta vähäpäästöisiä autoja kohtaan.

- Koska päästöarvot vaikuttavat myös auton ylläpidon kustannuksiin, on selvää, että vähäpäästöisten autojen kysyntä tulee tulevaisuudessa kasvamaan. Ja toki siihen vaikuttavat nämä ympäristökysymykset, Liimatainen summaa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso