Apulaiskaupunginjohtaja tuomitsee hitas-sijoittajat

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä ei hyväksy hintasäännösteltyjen hitas-asuntojen jatkovuokrausta. Kovan rahan asuntoja halvempia hitas-asuntoja on ostettu sijoituskohteen omaisesti ja niitä on laitettu vuokralle. Näin on tehnyt myös Helsingin kaupungin virkamies.

Kuva: Yle

Hitas on helsinkiläinen systeemi, jolla on pyritty saamaan markkinoille edullisia omistusasuntoja. Hintasäännöstellyistä asunnoista ainakin osa on kuitenkin päätynyt sijoittajien vuokra-asunnoiksi.

Sääntöjä vuokraaminen ei riko, mutta silti moinen harmittaa apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilää.

- Tämä on säännön mukaista, valitettavasti. Tarkoitushan on se, että hitas-asunnot ovat tarkoitettuja ensi sijaisesti nuorille lapsiperheille, jotka asuvat itse asunnossa, toteaa Penttilä.

Mukana myös kaupungin virkamies

YLE Helsingin tietojen mukaan ainakin yksi Helsingin kaupungin virkamies on laittanut Herttoniemestä ostamansa hitas-asunnon suoraan vuokralle.

- Tämä ei ole missään mielessä kunniaksi tuolle virkamiehelle, toteaa Penttilä lyhyesti. Hänen aikomuksenaan on keskustella asiasta virkamiehen kanssa.

Hitas-asuntojen jakotapaa on nyttemmin muutettu ja sillä toivotaan poistettavan ainakin ammatillinen keinottelu.

- Kesästä alkaen kaikki hitas-asunnot arvotaan tietokoneohjelman kautta, jolloin tietenkin tietoinen keinottelu on rajattu pois.

Loppuvuodesta Arabianrannassa valmistuneessa hitas-kohteessa on laitettu vuokralle jo ainakin kuusi asuntoa.