Konserttisalille olisi tarvetta Kemissä

Kemiin on jo kauan aikaa haaveiltu omaa konserttisalia isoille orkestereille. Jatkuvasti kasvava konserttien suosio ja esimerkiksi nousujohteisesti kehittyvä Kemin kaupunginorkesteri huutavat nyt kunnolla suunnitellun konserttisalin perään.

Kemi
Entinen kaupunginjohtaja Jorma Virtanen sanoo, että konserttisalista olisi hyötyä sekä alueen asukkaille että muusikoille.YLE / Hannu Rekilä

Kemin entinen kaupunginjohtaja Jorma Virtanen on seurannut kaupungin musiikkielämää jo yli 30 vuotta ja puoltaa ehdottomasti konserttisalin rakentamista.

- Meillä on useita paikkoja jo nyt konserttien järjestämiselle, mutta yksikään niistä ei ole loppuun asti orkestereille suunniteltu. Esimerkiksi Kemin kirkko ja Sauvon sali ovat hyviä paikkoja, mutta akustiikka ja muut tilat saisivat olla parempia, Virtanen kertoo.

Suunnitelmia konserttisalille on ollut ainakin kultturitalon yhteyteen. Virtasen mukaan yleisön viihtyvyys on myös tärkeä pointti rakennusta suunniteltaessa.

- Kyllä siellä pitäisi olla salin lisäksi vähintäänkin kahvio, jossa voi väliajalla jutella myös ystäviensä kanssa. Konserttien ei pidä olla liian puuduttavia tapahtumia, missä vain istutaan monta tuntia paikoillaan kovilla penkeillä.

Konserttien suosio huimassa kasvussa

Konserttien yleisömäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja sen on myös Jorma Virtanen huomannut.

- Ennen vanhaan konsertteihin ei ollut tunkua ja istumapaikka löytyi varmasti. Nykyään kun käy missä vain isommassa konsertissa, ne ovat lähes aina tupaten täynnä, Virtanen iloitsee.

Samalla myös esimerkiksi Kemin kaupunginorkesteri on kehittynyt jatkuvasti.

- Sekä tasoltaan, vierailijoiltaan ja katsojamääriltään kaupunginorkesteri on ollut huimassa nousussa viimeisen viiden vuoden aikana. Samoin myös Länsi-Pohjan jousikvartetti, joka on hieno kuntien yhteishanke.

Lähteet: YLE Perämeri / Hannu Rekilä