Puputyttö - musta komedia naiseudesta

Turun Nuori Teatteri tarttuu vuoden alkajaisiksi mustaan komediaan. Puputyttö-näytelmä kertoo nuoren naisen kasvusta. Päähenkilönä on nainen, joka haluaa samaan aikaan olla kiltein ja ihanin ihminen, mutta toisaalta tappaa kaikki.

Playboy-tytöt
Turun Nuoren Teatterin Puputyttö-näytelmä.

Turun Nuori Teatteri kertoo, että esitys on rohkea, elävä ja yllätyksellinen. Nuoren naisen minäkuvasta moni löytää yhtäläisyyksiä. Näytelmä puhuttelee nuorten lisäksi myös kasvattajia.

Puputyttö on Saara Turusen käsikirjoittama, näytelmän ohjauksesta ja koreografiasta vastaa Mikko Kaikkonen.

- Puputyttö yhdistää tanssia ja teatteria. Olen sen kanssa paininut vuoden verran ja siitä on syntynyt teos, josta löytyy monia teemoja. Luulen, että olen tehnyt sille ihan hyvää, ohjaaja Mikko Kaikkonen tiivistää.

Teos on aiemmin käännetty kahdeksalle kielelle ja Suomen lisäksi sitä on esitetty muun muassa Espanjassa, Unkarissa ja Meksikossa.

Tanssijoina ja näyttelijöinä esiintyvät jo Turun kulttuuripääkaupunkivuonna hevimusikaalissa osaamisensa näyttäneet 14 nuorta. Naisrooleina virtaavat esiin muun muassa Povipommi, Lentoemäntä, Vuoriston Pikku-Heidi ja Pornofantastinen tanssija.

- Näkökulmaksi on valittu tyttö, joka haluaa varttua täydelliseksi naiseksi, jota voi vain ja ainoastaan rakastaa. Tästä puhkeaa ongelmakenttä, joka on esillä näytelmässä, Kaikkonen kertoo.

Puputytön roolissa nähdään Sohvi Laurikainen. Näytelmän ensi-ilta on 3. helmikuuta.

Menestynyt teatteri jo keski-ikään

Turun Nuori Teatteri juhlii tänä vuonna 40 vuotista taivaltaan. Puputytön lisäksi juhlavuoden ohjelmistossa nähdään keväällä salapoliisiseikkailu Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus. Syksyllä teatteri juhlii suurproduktiollaan Ronja Ryövärintytär.

Teatteri niitti mainetta myös kulttuuripääkaupunkivuonna. Musta komedia 1827 - Infernal Musical oli yksi kulttuuripääkaupunkivuoden menestyksistä. Näytelmä keräsi esityksiin yli 30 000 katsojan yleisöennätyksen. Turun teatterikerhon säätiö myönsi Turun Nuorelle Teatterille vuoden 2011 tunnustuspalkinnon 1827 - Infernal Musical -produktiosta.

Lähteet: YLE Turku