Hyppää sisältöön

Kajaanilaiset ehdolla Teatteriteko-palkinnon voittajaksi

Kajaanin kaupunginteatterin tukiyhdistys on ehdolla tämän vuoden Lasten ja nuorten Teatteriteko -palkinnon saajaksi. Teatterineuvos Eila Roine valitsee palkinnon voittajan neljän finalistin joukosta.

Arkistokuva Koirien Kalevala -esityksestä Kajaanin kaupunginteatterilta. Kuva: Hanne Kinnunen / Yle

Suomen Teatterit ry:n nimeämä asiantuntijaraati on valinnut loppukilpailuun kajaanilaisten lisäksi Lappeenrannan kaupunginteatterin HäH?-esityksen, Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalin sekä Helsingin kaupunginteatterin Yökyöpelit-näytelmän.

Finalistit valinneeseen raatiin kuuluivat Hämeenlinnan Teatterin johtaja Heikki Paavilainen, Suomen Teatterit ry:n varapuheenjohtaja Tuula Öhman ja Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Raadin mukaan Kajaanin kaupunginteatterin kannatusyhdistys on tehnyt hienoa työtä lasten teatterissakäynnin eteen kustantamalla kaikki Kajaanin ala-astelapset katsomaan Kajaanin Kaupunginteatterin Koirien Kalevala -esityksen vuonna 2011.

Raati perustelee valintaa myös sillä, että jos kunta ei satsaa teatteriin, ovat ihmiset itse aktivoituneet ja tarjonneet lapsille ja nuorille hienoja teatterielämyksiä rikastuttamaan heidän elämäänsä. Esityskokemus on tutustuttanut lapsia ja nuoria teatterin tekemiseen ja sen osa-alueisiin ja madaltanut kynnystä tulla teatteriin ja tuoda myös vanhempansa mukanaan.

Kajaanin kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen tempaus on mitä hienoin ja oivaltavin esimerkki siitä, miten kulttuuripalveluiden tasavertaista ja alueellista saavutettavuutta voidaan edistää, toteaa raati.

Suomen Teatterit ry haluaa palkinnolla tuoda esiin, kuinka tärkeää teatterin tekeminen lapsille ja nuorille on. Heissä kasvaa uusi teatterinkävijöiden sukupolvi ja samalla teatterin näkeminen ja tekeminen tukee monella tavalla lasten sekä nuorten kasvua. Suomen Teatterit ry:n mielestä rahankeruu päiväkotilasten ja koululaisten teatterissakäyntejä varten on sallittua.

Lasten- ja nuorten teatteriteko -palkinto 2012 jaetaan teatterialan Thalian-gaalassa 11. maaliskuuta.

.
.