Metsuri kestäisi Karvian pakkasen - saha ei

Karvia pitää usein kärkipaikkaa Satakunnan pakkastilastoissa. Tänään pakkasta on ollut 27,6 astetta. Maakunnan tämän talven kovimmasta pakkaslukemasta on käyty keskustelua pääosin sisätiloissa. YLE Satakunnan tavoittama metsuri harkitsi vielä töihin lähtemistä, mutta sanoi 25 asteen olevan kuitenkin pakkasraja sahalle. Mies kuulemma kestäisi, mutta saha rikkoutuisi herkästi.

Karvia
Metsurin moottorisaha.
YLE / Petri Aaltonen

- Itse kyllä tarkenee, kun on liikkeellä. Jalat ovat ainoat, jotka tahtoo viiletä. Jos pakkasta on vähemmän kuin 25 astetta niin työt luonaavat hyvin, mutta sen jälkeen saha epäilee jo, toteaa Parkanosta Karviaan metsätöihin saapunut herra.

Parkanossa pakkasta oli metsurin mukaan tänään 25 astetta. Hän arvelee, että Karvian yli kahta astetta kovempi pakkanen johtuu Karvian pohjoisemmasta sijainnista. Moni muukin kylmän kunnan asukkaista uskoo sijainnilla olevan vaikutusta maakunnan pakkaskärjessä pysymiseen.

- Olemme niin korkealla merenpinnasta. Tämä on korkea kangas, niin sillä voi olla joku merkitys. Tämähän on Satakunnan lappi. Kun Niinisalosta lähtee tänne päin niin huomaa, että maisema muuttuu heti, toteavat Hellun Herkku -ravintolassa lämmittelevät eläkeläiset.

Lähteet: YLE Satakunta