Mainokset turvallisuusriski torin aidoissa

Kuopion kaupunki kieltää mainosten kiinnittämisen Kuopion torin työmaata kiertäviin aitoihin. Rakennesuunnittelija on tarkastanut aidan kestävyyden ja todennut aidan tuulikuorman liian suureksi, jos aidan verkko-osaa on peitetty. Kuopion kaupunki on määrännyt, että mainosten kiinnittäjien on poistettava mainokset 29. helmikuuta mennessä.

Kuopio
Kuopion torimonttu tammikuussa 2011 kuvattuna ristikon läpi.
YLE / Jukka Eskanen

Sen jälkeen kaupunki poistaa mainokset ja perii poistamisen kustannukset mainoksen asettajalta.

Kiinnitettyjen mainosten ulkonevat ja terävät kiinnikkeet ovat lisäksi aiheuttaneet useita ohikulkijoiden vaatteiden repeämisiä ja korvausvaatimuksia. Rakennusluvan alaiseen aitaan ei saisi ylipäätään kiinnittää mitään mainoksia ilman rakennustarkastajan lupaa.

Rakennusvalvonta tarkasti työmaa-aidan sen jälkeen, kun ohikulkija putosi syksyllä työmaa-aidan läpi kaivantoon. Rakennusvalvonta pyysi rakennesuunnittelijaa tarkastamaan työmaa-aidan kestävyyden.

Mainostajan pitää jatkossa hakea rakennusvalvonnasta lupa torityömaan aitaan laitettaville mainoksille. Samalla mainostaja joutuu maksamaan aidan vahvistamisen vähintään metrin matkalta. Vahvistamisesta peritään 490 euron korvaus metriltä.

Lähteet: YLE Savo