Kiima kumpuaa vaikka pitkistä kalsareista

Eroottisella runoudella on varsin pitkät perinteet. Nyt tamperelainen Annikin runofestivaali on polkaissut käyntiin kirjoituskilpailun, jossa etsitään uutta, suomenkielistä eroottista runoutta.

sanataide
Jukka Takalo suosittelee kashmir-kuvioituja, keinokuituisia kalsareita.
Yle

Ensimmäistä kertaa Suomessa kilpailu järjestetään ainoastaan facebookissa.

Annikin runofestivaalin tuottaja Simo Ollila kertoo, että kilpailu sivuaa Annikin runofestivaalin ensi kesän teemaa, mikä on lempirunot.

- Tarkoitus on tutkailla rakkausrunoutta ja rakkautta runouteen. Siitä muunneltuna saimme aiheen eroottisiin runoihin, kertoo Ollila.

Kilpailu käynnistyi 1. päivä helmikuuta ja sen suosio on ollut suurta.

- Alku on ollut aivan hämmästyttävän upea ja ensimmäisten kahden päivänä aikana runoja kertyi yli 80. Tykkääjiä on jo yli 600. Kilpailu on huomioitu laajasti myös mediassa, iloitsee Ollila.

Monenlaisia kielikuvia erotiikasta

Annikin runofestivaalin tuottaja Simo Ollila kertoo, että facebookin kautta tulleiden runojen kielikuvat ovat hyvin monenlaisia.

Runokilpailuun osallistujat ovat nuoria ja vanhoja, kaiken ikäisiä. Lähdökohdat ovat hyvin erilaisia kaikilla. Mukana on hassua ja herkkää runoutta, upeaa ja rivoa.

- Oletin, että mukaan tulee enemmän kieli poskessa heitettyjä pilajuttuja, mutta lähes kaikki ovat lähteneet liikkeelle vakavissaan, Ollila sanoo.

Yhdessä runossa mm. ylistettiin pitkien kalsareiden eroottista puolta. Teema yhdistää kaikkia, mutta kukin kokee sen omalla tavallaan.

Kilpailu jatkuu toukokuulle

Kiima - eroottisen runon kirjoituskilpailu on käynnissä facebookissa osoitteessa facebook.com/kirjoituskilpailu. Osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä facebookiin. Kilpailuun voi lähettää yhden runon.

Osallistujan tulee olla täyttänyt 17 vuotta, eikä hän saa olla julkaissut omissa nimissään kustannettua runoteosta. Kilpailu jatkuu toukokuun puoliväliin saakka.

Tuomaristossa ovat muun muassa kirjailija ja kääntäjä Jaakko Hämeen-Anttila sekä kirjailija ja tutkija Virpi Hämeen-Anttila ja kirjallisuuden opiskelija Titta Minkkinen.

Lähteet: YLE Tampere