Pohjalainen bensan hintasota roihahti

Kauhavalla käydään yhtä Suomen tiukinta hintamittelöä bensasta. Paikallinen Shell-yrittäjä sekä Neste Oilin kylmäasema nokittelevat 95E-bensan hintoja niin, että taloudelliset kannattavuusrajat paukkuvat.

Kauhava
Polttoaineen hintoja kylmäasemalla.
Pasi Takkunen / Yle
Asiakkaat tankkaavat autojaan bensa-asemalla.
Katso Olli Kosken toimittama juttu. Kuvaus&leikkaus Pasi Takkunen (1:49)

KauhavaTiukka hintakilpailu on jatkunut Kauhavalla jo pitempään ja hinnat ovat olleet Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan halvimpia. Esimerkiksi tänään puolelta päivin Neste Oil -ketjun halvin 95E-bensa löytyi juuri Kauhavalta.

Hinnat ovat myös valtakunnan halvimpia, kun niitä tarkastelee polttoaineen hintoja seuraavista netti- ja mobiilipalveluista. Kauhavalaiset jakelupisteet ovat pysyneet jo tovin polttoaine.net -sivuston ja Bensapoika -mobiilisovelluksen halpalista kärkisijoilla. Jopa yleisesti muita kalliimmasta bensastaan tunnettu ABC-ketju on joutunut laskemaan paikkakunnalla polttoaineen hintaa ajoittain lähelle paikallisia eurolukemia.

- Ei me oikein tahdo tuolla hinnalla pärjätä. Vähän enemmän pitäisi saada itse, kertoo Shellin yrittäjä Kimmo Paakki.

Yrittäjä kertoo myös, että omalla asemalla tehdyt hinnanmuutokset ylös tai alas näkyvät naapurin kylmäaseman hinnoissa erittäin nopeasti. Neste Oililta myönnetäänkin, että tilanne Kauhavalla on erittäin poikkeuksellinen. Nesteen myyntijohtaja kertoo YLE Uutisille, että näillä hinnoilla käteen jää ainoastaan plus miinus nolla -tulos.

Kuluttajan näkökulmasta tankkaustilanne Kauhavalla on postiivinen. Vai onko?

- Ei se tietysti niin halpaa ole, mutta se on se hinta mikä tänä päivänä on. Monissa paikoissa on paljon kalliimpaa, sanoo Kauhavalla autonsa tankannut Erkki Sillanpää.

Lähteet: YLE Pohjanmaa