Elävien kirjoihin tekee Kuopiosta rikoselokuvan näyttämön

Marko Kilven rikosromaanista kuvattavaan elokuvaan etsitään avustajia. Huumerikollisuudesta kertova Elävien kirjoihin -draama sijoittuu tuotantoyhtiön mukaan Kuopioon ja ainakin sen ulkokuvaukset tehdään Kuopiossa.

Kuopio
Alisha Hasan ja Marko Kilpi katselevat kuvauspaikkoja Kuopiossa.
YLE / Mika Moksu

Elokuvan kuvaukset alkavat maaliskuussa. Lauantaista alkaen tuotantoon haetaan avustajia yleisökilpailun avulla. Avustajia tarvitaan sekä kameran eteen että taakse.

- Me etsimme tiettyihin taustarooleihin näyttelijöitä sekä avustajia tuotannollisiin tehtäviin. Etsimme myös vielä joitakin kuvauspaikkoja, sanoo projektin apulaistuottaja Alisha Hasan Blind Spot Pictures -tuotantoyhtiöstä.

Avustajaksi voi tarjoutua elokuvan internetsivujen (siirryt toiseen palveluun) kautta. Videokilpailun perusteella eniten ääniä saaneet kutsutaan työhaastatteluun Kuopion kaupungintalolle. Taustanäyttelijöiden haku kestää helmikuun 26. päivään.

"Enemmän kuin kymmenen jänistä"

Perjantaina apulaistuottaja Alisha Hasan tutustui kirjailija Marko Kilven opastuksella mahdolliseen kuvauspaikkaan, entiseen vaneritehtaaseen. Paikka on ollut Kilvelle esikuva Elävien kirjoihin -teoksen loppukohtaukselle.

- Olisi enemmän kuin kymmenen jänistä, jos elokuva kuvattaisiin Kuopiossa. Isot elokuvatuotannot ovat karttaneet Kuopiota vuosikausia ja sille pitää tehdä jotakin, Kilpi sanoo.

Elävien kirjoihin -elokuvaversion ohjaa Aku Louhimies ja käsikirjoittaa Jari Rantala. Ensi vuonna ensi-iltansa saavan elokuvan budjetti on 1,3 miljoonaa euroa. Tuotantoon on haettu rahoitusta muun muassa Kuopion kaupungilta.

Lähteet: YLE Savo