1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kylmälaitteet

Pakkasella pöpöt pois ja pakastin kuntoon

YLE Kymenlaakson nettikävijät ovat antaneet hyviä vinkkejä miten pakkasta voi hyödyntää. Yleisin keino tuntuu olevan pakastimen sulatus. Erikoisimpiin vinkkeihin kuuluu kukkien hoito.

kylmälaitteet
Nainen ottaa pakasteita pakastimesta
Pakkasella pakasteet pussiin ja pussi ulos oven pieleen.YLE / Maija Tuunila

Kun elohopea alkaa huidella parinkymmenen asteen alapuolella, siitä ei ihan ensimmäisenä keksi hyviä puolia. Nettikävijämme ovat antaneet pakkasen hyödyntämisestä mainioita vinkkejä, joista yleisin on pakastimen sulatus ja siivous. Nimimerkki "Hanna" kertoo, että he sulattivat viikolla sekä kaappi- että arkkupakastimen.

- Laitettiin pakasteet sulatuksen ja pesun ajaksi takapihalle muovikasseihin. Samalla käytiin läpi kaikki pakasteet ja heitimme vanhat pois. Hyvin tuli tilaa ja samalla arkkupakastin saatiin hyvään järjestykseen, sinne kun tulee aina vain työnnettyä tavaraa sen enemmän järjestelemättä.

"Mussalon mummo" on myös sulattanut pakastimen ja seuraavaksi hän pistää matot ja vuodevaatteet ulos. "Pölypunkille allerginen" tähdentää, että petivaatteiden pitää olla 24 asteen pakkasessa kuutisen tuntia ja -18 asteessa vuorokausi. Hänen mukaansa pölypunkeista pääsee eroon myös pesemällä vaatteet 60-asteisessa vedessä.

Kukille kylmäkäsittely

"Mummi" kertoo, että hän antaa kovilla pakkasilla kukille kylmäkäsittelyn. Eli esimerkiksi jouluruusu on sellainen, joka uudestaan kukkiakseen tarvitsee kylmäkäsittelyn. Hän käärii kukat sanomalehtiin ja nostaa parvekkeelle.

Nimimerkki "Joku vaan" puolestaan totetaa, että polttopuiden pilkonta sujuu paremmin pakkasessa, kun hiki ei tule puseroon niin helposti.

- Kymmenen pakkasastetta on tosin maksimi, koska klapikoneella puut ovat kylmiä käsitellä. Kirveellä homma kyllä sujuisi kylmemmälläkin, mutta se on jo mennyttä aikaa. Juomien esijäähdytystäkin pakkasella harrastan.

Nimimerkki "Valkealan Veikko" on hyödyntänyt pakkasia tekemällä jäälyhtyjä.

- Myös mehujäät tulevat kätevästi terassilla ja saattaapi myös saunaoluet piipahtaa terassilla. Pakastin sulatetaan viikonloppuna.

"Valio" kertoo täyttävänsä tyhjät maitopurkit vedellä ja pistää ne pihalle. Pakkanen muovaa niistä hienoja palikoita. Palikoista hän rakentaa hienon jäälyhdyn ja taas "liimauksessa" pakkanen on paras apu. Ja tämä homa ei onnistu helteellä !

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Maija Tuunila

Lue seuraavaksi