Marttila oli Varsinais-Suomessa niinistöläisin

Varsinais-Suomen kunnista niinistöläisin on Marttila, jossa Suomen tasavallan tuleva presidentti keräsi 77 prosenttia toisen kierroksen äänistä. Turkulaiset äänestivät vastaehdokas Haavistoa paljon vilkkaammin kuin muut varsinaissuomalaiset. Niinistö keräsi silti Turunkin äänistä enemmistön, 55 prosenttia.

Teksti-TV Turku
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio saapumassa Finlandia-talolle
YLE

Äänestysprosentti nousi Varsinais-Suomessa 71:een, mikä on parempi kuin koko maan 69. Äänestysprosentti nousi korkeammaksi vain Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireissä. Varsinaissuomalaiset äänestivätkin lähes yhtä vilkkaasti kuin viime vuonna eduskuntavaaleissa.

Vuoden 2006 luvuista jäätiin kuitenkin pahasti - tuolloin ääntään käytti Varsinais-Suomessa 78,7 prosenttia.

Kaikkein aktiivisimmin äänestivät naantalilaiset. Kesävierastaan kävi valitsemassa 75,3 prosenttia Naantalin äänioikeutetuista.

Niinistö jyräsi

Sauli Niinistö sai Varsinais-Suomesta kaikkiaan 162 861 ääntä (62,7 prosenttia). Pekka Haaviston osuus oli 96 691 ääntä (37,3 prosenttia). Ääniä hylättiin 2 114.

Niinistö vei selvän voiton kaikissa vaalipiirin kunnissa. Eniten Niinistön kannattajia oli liikkeellä Marttilassa (77 prosenttia). Yli 70 prosentin ääniosuuksiin vaalien voittaja ylsi myös Koski Tl:ssä, Kustavissa, Laitilassa, Loimaalla, Pyhärannassa, Pöytyällä, Salossa, Somerolla, Taivassalossa, Tarvasjoella ja Vehmaalla.

Turussa ero Niinistön ja Haaviston välillä oli huomattavasti kapeampi. Niinistö keräsi Turusta 56 284 ääntä (54,9 prosenttia) ja Haavisto 46 214 ääntä (45,1 prosenttia).

Lähteet: YLE Turku