Hyppää sisältöön

Maahanmuuttajien varsinaissuomalainen perinneruoka on linssikeitto

Ylensyöntiä Varsinais-Suomessa -sarjassa Ahmed Al-Chibib tutustuttaa meidät monien idästä tulleiden uusturkulaisten omaan perinneruokaan. Toisessa kodissaan Idän Basaarissa Ahmed kokkaa punaista linssikeittoa.

Irakista Turkuun muuttanut poliitikko ja yrittäjä Ahmed Al-Chibib lähtee etsimään varsinaissuomalaista perinneruokaa oman kotimaansa perinteistä.

- Täällä Turussa asuu paljon idästä tulleita maahanmuuttajia. Punainen linssikeitto on hyvin perinteinen ruoka monessa idän maassa. Siksi halusin laittaa perinneruokasarjassa tätä linssikeittoa, kertoo Al-Chibib.

Katso videolta, miten oikeaoppinen linssikeitto valmistetaan!

Punainen linssikeitto

400 g punaisia linssejä

1 litra vettä

2 rkl öljyä

1 sipuli

1 tl mustapippuria

1 rkl currya

1/2 rkl kurkumaa

1 tl suolaa

1 kasvisliemikuutio

tuoretta korianteria koristeluun

Kaada linssit kattilaan ja niiden päälle vettä niin, että linssit peittyvät. Kuumenna kattilaa kunnes vesi kiehuu ja laita lämpö sitten pinemmälle. Kun linssit kiehuvat niitä ei saa sekoittaa, tai linssit jäävät koviksi. Keittele hiljalleen kannen alla kunnes vesi on imeytynyt linsseihin ja linsseistä on tullut niin pehmeitä, että ne menevät rikki kauhalla kevyesti painettaessa.

Muussaa linssit puuroksi ja kaada linssipuuro toiseen astiaan. Lorauta kattilan pohjalle öljyä ja kuullota siinä hienoksi silputtu sipuli. Lisää mausteet, kääntele hetki ja kaada päälle linssipuuro. Sekoita ja lisää loput vedestä. Keittele sekoittaen kunnes keitto on tasaista.

Koristele mustapippurilla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa naanleivän tai ruisleivän kanssa!

Ylensyöntiä Varsinais-Suomessa on pian valmistuvan toimittajan opinnäytetyö. Juttusarjan yhteydessä teen tutkimusta YLE Turun nettisivujen käyttäjien tyytyväisyydestä. Ole kiltti ja vastaa alla olevasta linkistä löytyvään kyselyyn, kiitos!

.
.