1. yle.fi
  2. Uutiset

Maakuntaliitto: Varuskunnan lopetus olisi katastrofi

Pohjois-Karjalan Prikaatin lakkauttaminen olisi maakuntaliiton mielestä kova isku. Kontiorannan varuskunnan lopettaminen veisi suoraan 270 työpaikkaa. Esitys lakkautettavista joukko-osastoista ja yksiköistä julkistetaan keskiviikkona aamupäivällä.

Teksti-TV Pohjois-Karjala
Varusmiehiä kävelee kasarmialueella.
YLE / Heikki Haapalainen

Kerrannaisvaikutuksia varuskunnan sulkemisella olisi jopa 400-500 työpaikkaan.

- Se on kova paikka perheille, joista toinen tai molemmat vanhemmista saa elannon varuskunnasta. Se on kova isku maakunnalle, jos prikaatia ei onnistuta säilyttämään. Kontiolahden kunnalle tässä on kyse katastrofista, sanoo Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kehittämispäällikkö Sami Laakkonen.

Karkeiden laskelmien mukaan Kontiolahden kunta menettäisi 1,1 miljoonaa euroa verotuloja. Kunnassa on laskettu, että yksi kontiolahtelainen työssäkäyvä maksaa veroja keskimäärin noin 6100 euroa vuodessa.

Verotulojen merkitys olisi aluetaloudelle kokonaisuudesaan noin 1,65 miljoonaa, sillä kaikki prikaatin työntekijät eivät asu Kontiolahdella.

Maakuntaliittoa huolettaa myös prikaatin lakkauttamisen vaikutukset maakunnan muuttoliikkeeseen.

Prikaati tiedottaa keskiviikkona

Pohjois-Karjalan Prikaatin kohtalo selviää keskiviikkona. Prikaati järjestää puolustusvoimien uudistuksesta tiedotustilaisuuden Kontiorannan varuskunnassa puolenpäivän aikaan.

Uutisia ovat kertomassa Prikaatin komentaja, eversti Jari Kytölä sekä Itä-Suomen sotilasläänin komentaja, kenraalimajuri Jukka Pennanen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi