1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuoden ravintolan titteli palasi Helsinkiin

Suomen Gastronomien Seura on valinnut vuoden 2012 ravintolaksi helsinkiläisen ravintola Murun. Seura perustelee valintaa Murun korkelaatuisella bistrotyylillä, jossa panostetaan ruoan makuun, raaka-aineiden laatuun ja hyvään palveluun.

Kotimaan uutiset
Tuukka Koski

Gastronomien seura kehuu myös marraskuussa 2010 perustetun ravintolan tarkoin valittuja viinejä.

- Murun perustajat huomasivat jo varhain asiakkaiden halun nauttia lämminhenkisestä, laadukkaasta, mutta mutkattomasta bistrosta, toteaa seuran puheenjohtaja Raili Koroma.

Huomionarvoista on seuran mukaan myös menun joustavuus. Murun menu syntyy päivittäin tarjolla olevien raaka-aineiden perusteella ja sen sisältö kerrotaan asiakkaille liitutaululla. Siksi se saattaa vaihdella hyvinkin nopeasti.

Seuran mukaan Murun leppoisa maine tunnetaan. Taustaltaan Helsingin ykkösravintoloissa toimineet omistajat haluavat vaalia hyvää entisajan henkeä, jossa asiakkaita arvostetaan. Ravintola onkin hyvin suosittu ja pöytä muistettava tilata ajoissa.

Suomen vanhin ruokaseura, Suomen Gastronomien Seura, on valinnut Vuoden Ravintolan jo vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Muru on 26. tämän tunnustuksen saanut ravintola.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi