1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuha

Minna Arvelle perinneruoka on lähiruokaa

Ylensyöntiä Varsinais-Suomessa -sarjassa etsitään kieli poskessa maakunnan perinneruokia. Tällä viikolla Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve kokkaa meille suppilovahverokeittoa, ohrattoa ja kuhaa. Katso videolta, kuinka Minnan kuha onnistui!

Minna Arve kokkaa kuhaa Ylensyöntiä Varsinais-Suomessa -sarjassa.

Sokajärven Penan Suppilovahverokeitto

kuivattuja sieniä

1 sipuli

1,3 litraa vettä

3 kanaliemikuutiota

½ paketti viherpippuri-Koskenlaskijaa

2-3 dl ruokakermaa

maizenaa suurustukseen

soijakastiketta

Rutista kuivatut sienet pieniksi paloiksi ja laita sienet likoamaan edellisenä iltana! Paloittele sipuli ja freesaa se öljyssä. Liotetut sienet huuhdellaan ja kuivataan pannulla. Laita sienet sipulien kera kattilaan ja lisää 1,3 litraa vettä, 3 kanaliemikuutioita ja keitä keittoa ½ tuntia.

Lisää ½ pakettia viherpippuri-Koskenlaskijaa. Mikäli käytät tavallista koskenlaskijaa, mausta keitto viherpippurilla. Lisää 2-3 dl ruokakermaa ja suurusta vaalealla (tummakin käy) Maizenalla. Mausta lorauksella soijakastiketta.

Ohratto

1 sipuli

öljyä

n. 1l vettä

1 kasvisliemikuutio

3dl ohrahelmiä

1 1/2 dl parmesanraastetta

Kuullota sipulit ja ohrahelmet öljyssä, lisää kiehuvaa vettä pari desiä ja kasvisliemikuutio. Lisää vettä pikkuhiljaa, kunnes jyvät ovat kypsiä, noin vartin ajan. Lopuksi lisää parmesanraaste ja anna hautua hetki.

Kuha

2 kuhafilettä

raastettua sitruunankuorta

suolaa

pippuria

oliiviöljyä

Mausta kuhafileet ja levitä öljyä niiden päälle. Aseta kuumalle pannulle ja paista pari kolme minuuttia per puoli.

Asettele valmis ohratto ja kuha lautaselle. Koristele granaattiomenan siemenillä ja halutessasi yrttioksalla.

Ylensyöntiä Varsinais-Suomessa on pian valmistuvan toimittajan opinnäytetyö. Juttusarjan yhteydessä teen tutkimusta YLE Turun nettisivujen käyttäjien tyytyväisyydestä. Ole kiltti ja vastaa alla olevasta linkistä löytyvään kyselyyn, kiitos!