Lapasrekka opastaa käsitöiden saloihin

Mieli rauhoittuu, kun ottaa puikot käteen. Nykyajan kässäihminen tekee mielellään jotain pientä ja nopeasti. Lapasrekka vieraili tiistaina Kouvolassa.

marttatoiminta
Susanne Ranta-Kiiski (vas.) ja Anneli Mustonen tietävät neulomisen rauhoittavan ja ilahduttavan mieltä.YLE Kymenlaakso / Eijaleena Martikainen

Lapasrekka on vetänyt tiistaina kouvolalaisia kuin hunaja ampiaisia. Marttojen ja Novitan yhteistempaus tarjoaa neulontapaketteja lankoineen, puikkoineen ja opastuksineen. Lapasrekan tavoitteena on madaltaa käsitöiden aloittamisen kynnystä.

Kässäilyn ammattilainen vahvistaa sen, mitä harrastajakin on uumoillut: neulominen rauhoittaa ja ilahduttaa mieltä. Novitan markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanne Ranta-Kiiski kertoo, että lapasrekan kävijöiden ikähaarukka on laaja.

- Ilahduttavaa on se, että jopa alakouluikäiset ovat käyneet täällä. On täällä käynyt myös yhdeksänkymmentävuotias rouva näyttämässä omat ensimmäiset tekemänsä lapaset, Ranta-Kiiski muistelee.

- Kantavana teemana on tekemisen ilon ja onnistumisten, elämysten tarjoaminen. Monen käsityöt unohtuvat, jos tarvittavaa opastusta ei ole tarjolla, pohtii Ranta-Kiiski.

Marttojen edustaja Anneli Mustonen laskeskeli, että lapasrekka oli vetänyt puoleensa satakunta kävijää, kun rekka oli ollut parkissa vasta pari tuntia.

- Ihan aloittelevia käsitöiden tekijöitäkin on käynyt. Jotkut tulevat tänne opettelemaan ihan neulomista, Mustonen kertoo.

Kouvolan martat ovat perustaneet Kässä-Martat, jotka kokoontuvat kerran kuussa käsitöiden ääreen. Seuraava tapaaminen on maaliskuun alussa - tarkempia tietoja saa Kymenlaakson martoilta puhelimitse, kertoo Anneli Mustonen.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Mari Pekkanen