Riihimäellä huokaistaan: varuskunta pysyy kaupungissa

Riihimäen toimiva Viestirykmentti pysyy jatkossakin kaupungissa. Varuskunta saa jopa lisää toimintoja kun armeijan logistiikkakoulu muuttaa Riihimäelle. Hallinnollisesti Viestirykmentti itsenäisenä joukko-osastona lakkautetaan ja sen hallinto siirtyy Hattulassa toimivan Panssariprikaatin alaisuuteen. Lahdessa toimiva Hämeen rykmentti lakkautetaan vuoden 2014 loppuun mennessä

Riihimäki

Riihimäki säilyy jatkossakin varuskuntakaupunkina. Puolustusvoimien keskiviikkona julkistama rakenneuudistus yhdistää Riihimäellä toimivan Viestirykmentin hallinnollisesti Panssariprikaatiin vuoden 2014 lopussa. Viestikoulu jää kuitenkin Riihimäelle. Osa kouluttajista ja varusmiehistä voi jatkossa olla sijoitettuna myös Parolannummelle.

Uutuutena Riihimäen varuskuntaan tulee Logistiikkalaitoksen johtama Logistiikkakoulu. Logistiikkalaitoksen järjestelmäkeskus ja ja kenttälääkinnän valmiuskeskus muuttavat myös Riihimäelle.

Riihimäen varuskuntaan perustetaan myös osa Puolustusvoimien tutkimuslaitosta. Riihimäki saa laitoksen osista verkostopuolustuksen kehittämiskeskuksen.

Urheilukoulu Lahdesta Kajaaniin

Hämeen rykmentin urheilukoulu siirtyy puolestaan Kajaaniin ja Santahaminaan. Puolustusvoimat luopuu Hennalan varuskunnan kaikista tiloista ja alueista Lahdessa.

Puolustusvoimat lakkauttaa kaikkiaan kuusi joukko-osastoa ja vähentää parituhatta työntekijää. Yksi lakkautettavista joukko-osastoista on Lahdessa toimiva Hämeen Rykmentti, jonka toiminta päättyy vuoden 2014 lopussa.

Rakenneuudistuksen tavoitteena on vähentää Puolustusvoimien kiinteitä menoja ja ohjata rahaa toimintaan. Uuden linjauksen mukaan yleinen asevelvollisuus säilyy jatkossakin.

Reservin suuruudeksi tulevaisuudessa ilmoitetaan 230-tuhatta miestä.

Lähteet: YLE Häme