RUK:n johtaja: "Selvisimme peltivaurioilla"

Puolustusvoimien säästötarpeiden myötä Reserviupseerikoulu yhdistetään Maasotakouluun ja Haminan aluetoimisto siirretään Kouvolaan. Reserviupseeri koulu tulee jatkossakin kouluttamaan reserviupseerit, vaikka se ei olekaan enää itsenäinen joukko-osasto.

Land warfare school
Vesa Kangasmäki
YLE Kymenlaakso

HaminaReserviupseerikoulun johtaja eversti Vesa Kangasmäki pitää säästöjen RUK:lle aiheuttamia muutoksia suhteellisen pieninä.

- Luulisin, että pystymme sopeuttamaan oman toimintamme näihin muutoksiin. Voisi sano, että selvisimme peltivaurioilla, Kangasmäki tiivistää.

Henkilöstövähennyksiä luvassa

Muutokset tulevat johtamaan henkilöstövähennyksiin, mutta tarkkoja lukumääriä on toistaiseksi vaikea arvioida.

- Henkilöstösuunnittelua ei ole vielä tehty, mutta vähennysten suhteen puhumme ehkä joistakin kymmenistä, Kangasmäki miettii.

Kun väki Haminassa vähenee, tilat tyhjenevät. Kangasmäki uskookin rakennuskannan karsimisen tuovan lisäsäästöjä.

- Nyt kun rannikkopataljoonan esikunta poistuu, voimme keskittää loputkin toiminnot yhteen rakennukseen, kertoo Kangasmäki.

Koulutus Haminassa jatkuu

Joitakin etujakin Maasotakouluun liittymisestä voi olla.

- Etuja tulee tietysti siitä, että voimme käyttää henkilöstöä koulutuksissa joustavasti. Instituutio, joka on tänne luotu, tulee säilymään, huomauttaa Kangasmäki.

Reserviupseerikoulu jatkaa reserviupseereiden koulutusta, mutta se ei ole enää itsenäinen joukko-osasto, vaan osa Maasotakoulua.

- Meille tulee kaksi kertaa vuodessa noin 200 alokasta. Tavoitteena on, että uuden taistelutavan myötä voisimme kouluttaa alokkaaksi tänne tulevia jääkäreitä entistä enemmän uusiin tehtäviin Haminan alueella, toivoo Kangasmäki.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Katariina Luoma