Lumikuningatar on opiskelijoiden suurponnistus

Musiikkikeskuksen, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Kuopion kaupunginorkesterin mittava yhteistuotanto Lumikuningatar nähdään torstaina ja perjantaina Kuopion Musiikkikeskuksessa. Esitykset perustuvat H.C. Andersenin samannimiseen satuun.

Lumikuningatar (Satu)
Musiikkinäytelmä Lumikuningattaren promootiokuva.
Savonia-ammattikorkeakoulu

Esitys yhdistää nykymusiikkia, klassista balettia sekä jazz- ja nykytanssia. Lumikuningatarta on valmisteltu viime syksystä lähtien.

Savonia-ammattikorkeakoulun Reston yksikön opiskelijat ovat suunnitelleet kattauksia myöten Lumikuningatar-teemaan sopivat kahvitarjoilut.

- Tämä on ollut valtava ponnistus, kun miettii kuinka monta ihmistä tähän kietoutuu, kertoo Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikön lehtorin Eeri Pihlajakari.

Pihlajakari uskoo, että työssä on onnistuttu ja toivoo Lumikuningattaren tekevän lapset ja heidän vanhemmat tyytyväisiksi. Lumikuningatar on satuna mukaansa tempaava ja työryhmä tekee esitystä todella motivoituneina.

-Siinä yhdistyvät musiikin dramaturgia, jonka Jukka Linkola tarjoaa ja H.C Andersenin satu, joten lumikuningattaresta nähdään lavalla uusi tulkinta, kertoo Pihlajakari.

Lumikuningatar odottaa ja jännittää

Pääroolia, Lumikuningatarta, esittävä Laura Haapaniemi kuvailee hahmoaan pelottavaksi ja ilkeäksi. Haapaniemi on tutustunut rooliinsa katsomalla sadun piirrettynä, josta näkee miten lumikuningatar käyttäytyy ja minkälaisia ilmeitä hänellä on.

Toista vuotta tanssinopettajaksi opiskelevaa Haapaniemeä jännittää esitykset hieman, mutta hän odottaa päästä esiintymään lapsille.

Lähteet: YLE Savo / Kati Myöhänen