1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hirssaari, Kotka

Mystiset miehet hämmentävät Hirssaaressa

Mystiset maalatut miehet ovat herättäneet hämmästystä Kotkan Hirssaaressa. Maalauksia on löytynyt ainakin neljästä eri paikasta.

Hirssaari, Kotka
Kuvan ukkeli sijaitsee Hirssaaren aallonmurtajan taideteoksessa.YLE / Mari Pekkanen

Kotkan Hirssaaresta on löytynyt ainakin neljä maalattua ”ukkelia”. Sapluunalla tehtyjä maalauksia on Hirssaaren aallonmurtajan keltaisessa taideteoksessa, venesataman penkin kyljessä, kierrätyspisteen betoniseinässä ja rautatiesillan kupeessa Rytäniemessä. Maalauksien alkuperästä tai tekijöistä ei ole tietoa.

Kymenlaakson poliisilaitokselle ei kyseisistä maalauksista ole tehty ilmoitusta. Myöskään Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen ei tiennyt maalauksista ennen YLE Kymenlaakson yhteydenottoa.

- Tuo mustatakkinen kaverihan on jopa aika hauska, mutta jos noita alkaa ilmestyä sinne sun tänne, niin sotkemistahan se on. Aina pitää olla omistajan lupa, oli sitten kyse yksityisestä, yrityksen tai yhteiskunnan pinnasta johon ollaan maalaamassa, Laaksonen muistuttaa.

- Kotkassakin töhryjen poistoon joudutaan käyttämään isot rahat. Onneksi tämä sotkeminen on meillä pysynyt jonkinlaisessa kohtuudessa, kun vertaa mitä on suurten kaupunkien kujilla ja varsinkin rautatierakenteissa nähnyt, kertoo Laaksonen.

Hirssaaren kyläyhteisön puheenjohtaja Seppo Naskillekin ukkelit tulivat uutena tietona.

- En ole vielä pikku-ukkoja nähnyt, enkä tunne näin ollen tekijää tai tekijöitä. Mutta selvää on, että taideteoksen, penkkien ja vastaavien töhriminen on ilkivaltaa, jonka selvittely ei kuulu asukasyhdistykselle, Naski toteaa.

Tiedätkö asiasta lisää? Ota yhteyttä!

Onko sinulla lisätietoa näistä mystisistä miehistä Hirssaaressa? Ovatko maalaukset kannanotto, onko kyseessä jonkinlainen maalausten bongauskisa geokätköilyn tyyliin vai onko näillä merkattu reviiriä?

Lähetä tietosi, epäilyksesi tai arvailusi toimitukseen sähköpostilla osoitteeseen kymenlaakso@yle.fi (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Mari Pekkanen

Lue seuraavaksi