Vuorinen Kemistä Rovaniemen teatterin johtoon

Kemin kaupunginteatterin johtaja Juha Vuorinen on valittu Rovaniemen teatterin ja Lapin alueteatterin johtoon. Lapin alueteatteriyhdistyksen hallitus teki johtajavalinnan torstaina. Vuorinen aloittaa uudessa työssä elokuun alussa.

kulttuuri
YLE / Antti Heikinmatti

FM Juha Vuorinen on johtanut Kemin kaupunginteatteria neljä vuotta. Aiemmin hän on toiminut muun muassa vt. teatterinjohtajana Mikkelin Teatterissa ja ohjaaja-taiteellisena johtajana Forssan teatterissa.

Rovaniemen teatteria luotsanneiden Atro Kahiluodon ja Vihtori Rämän kaksivuotinen määräaikainen sopimus täyttyy heinäkuun lopussa eivätkä he käytä sopimukseen kuulunutta optiovuotta.

Rovaniemen teatterin ja Lapin alueteatterin suosio on viime vuosina laskenut. Kemin kaupunginteatterin kävijämäärä on jo pari viime vuotta ollut suurempi kuin Rovaniemen teatterin. Rovaniemen teatteri/Lapin alueteatteri on henkilöstömäärältään ja valtionrahoitukseltaan lähes kaksinkertainen Kemin kaupunginteatteriin verrattuna.

Vuorinen kertoo, että lähdön taustalla on kyllästyminen Kemin teatterin jatkuvaan taloudelliseen ahdinkoon.

- Tämä on eräänlainen kommentti Kemin kaupungille, että teatteri ei loputtomiin selviä näillä keinoilla. Varmasti laadullisesti teatteri on viime vuosina loistanut, mutta se taloudellisen tilan jatkuva heikkeneminen kävi vain liian raskaaksi. Omilla keinoillani en saanut kurssia paremmaksi, Vuorinen sanoo.

Lähteet: YLE Perämeri