1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hirssaari, Kotka

Hirssaaren maalatut ukkelit kirvoittivat kommentteja

Eri puolilta Kotkan Hirssaarta havaitut maalatut ukkelit ovat herättäneet keskustelua nettikävijöiden keskuudessa. Tietoa mystisten miesten alkuperästä ei toimitukseen asti ole tullut.

Hirssaari, Kotka
Kuvan ukkeli ihailee merimaisemia Hirssaaren venesataman penkin kyljessä.YLE / Mari Pekkanen

Monen nettikävijän, kuten Tiian mielestä maalaukset ovat hienoja, eivät häiritseviä. Joona kirjoitti: ”Lisää näitä!”, Mira oli samoilla linjoilla kommentissaan: ”ei mikään töherrys”.

Monessa viestissä ukkelit on yhdistetty taajamamerkkien taivailla ”lenteleviin” Batmaneihin. Batmaneja on havaittu ympäri Kymenlaaksoa taajamamerkeistä, esimerkiksi Kotkassa Hyväntuulentien ja Merituulentien risteyksessä. Antti pohti, olisivatko asialla samat tekijät. Markun mielestä Batman oli ukkeleita parempi.

Millan mielestä Hirssaaren maalaukset muistuttavat Anonymous-logoa. Joissain viesteissä viitattiin yliluonnollisiin tv-sarjoihin ja mayakalentereiden ennustuksiin maailmanlopusta.

Anni kertoi YLE Kymenlaakson Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun), että samanlainen ukkeli löytyy myös Kymenlaaksonkadulta Kotkasta. Muita ukkelihavaintoja ei toistaiseksi ole tullut.

Silminnäkijähavainnon mukaan maalaukset ovat kiinnostaneet Hirssaaressa. Esimerkiksi aallonmurtajalla on käyty ihmettelemässä maalausta viime päivinä vuodenaikaan nähden paljon.

Oletko havainnut maalattuja ukkeleita jossain muualla? Tähän mennessä on bongattu viisi maalausta. Sapluunalla tehtyjä maalauksia on Hirssaaren aallonmurtajan keltaisessa taideteoksessa, venesataman penkin kyljessä, kierrätyspisteen betoniseinässä, rautatiesillan kupeessa Rytäniemessä ja Kymenlaaksonkadulla Kotkansaarella.

Ilmoita havaintosi, tietosi tai arvauksesi joko kommentoimalla nettilomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostilla osoitteeseen kymenlaakso@yle.fi (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Mari Pekkanen

Lue seuraavaksi