1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. CERN

Sveitsin CERNin työpaikat innostivat Suomessa

Maailman suurin hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN Sveitsistä rekrytoi työntekijöitä Suomesta. CERN tarjoaa lukuisia eri työ-, opiskelu- ja harjoittelumahdollisuuksia pääasiassa fysiikan ja tekniikan alan osaajille.

CERN
CERN:n rekrytoija Tiina Wickström oli tyytyväinen Turun tilaisuuteen.
CERN:n rekrytoija Tiina Wickström oli tyytyväinen Turun tilaisuuteen.YLE / Henri Kirkanen

Rekrytoija ja Alfa-live-koordinaattori Tiina Wickström laittoi ilolla merkille, että CERN työ- ja opiskelupaikkana kiinnostaa näin suuresti nuoria varsinkin Turussa.

- Tänään on ollut hyvä päivä ja meillä on käynyt paljon kiinnostuneita. Toki CERNissä tarvitaan myös muun kuin tekniikan tai fysiikan ammattilaisia. Esimerkiksi palomiehiä ja muuta pysyvää henkilökuntaa. Toivomme nyt paljon hakemuksia Suomesta. Kannattaa käydä ahkerasti sivuillamme katsomassa avoimet työpaikat, kehottaa Wickström.

CERN sopii sellaisille tutkijoille, jokta ovat kiinnostuneet alkuräjähdyksen ensimmäisistä hetkistä ja maailmankaikkeuden synnystä. CERNissä tulee olla tekniikan tai fysiikan osaaja. CERNin tutkimustyö on hiukkastutkimuksen ohessa poikinut myös lukuisan joukon keksintöjä muun muassa lääketieteen käyttöön.

Tiina Wickström kertoo esimerkkinä, että lähti itse opiskelemaan Sveitsiin -97 ja jäi sille tielleen. Sveitsistä löytyi uusi elämä ja mielenkiintoinen työ.

- CERN on niin fantastinen ja innovatiivinen työpaikka, että jäin heti koukkuun. Työyhteisö on mahtava ja olemme kuin yhtä suurta perhettä osaamisalasta riippumatta, hehkuttaa Wickström.

Nyt käynnissä oleva haku on tällä erää viimeinen. CERNin edustajat olivat Turun ammattikorkeakoulun ICT-talon Sigma-auditoriossa Turun TE-toimiston kutsumina.

Lähteet: YLE Turku / Henri Kirkanen

Lue seuraavaksi