Alokkaat valalla perjantaina ja lauantaina

Kainuun prikaatin tammikuussa palvelukseen astuneet alokkaat ovat valalla perjantaina Kajaanissa ja lauantain Kuopiossa. Yhteensä vala- ja vakuutustilaisuuksissa on viikonlopun aikana 1480 alokasta.

Teksti-TV Kainuu
Alokkaat seisovat talvisella kentällä.
YLE / Hanne Kinnunen

Perjantaina valalla ovat varuskunnassa Kainuun jääkäripataljoonan, Kainuun tykistörykmentin ja Pohjois-Savon viestipataljoonan alokkaat. Valapäivän tilaisuudet alkavat ortodoksisella valalla Kajaanin ortodoksikirkossa, johon osallistuu 15 alokasta. Sotilasvakuutuksen antaa varuskunnan elokuvasalissa 58 alokasta. Varsinaisen sotilasvalan antaa varuskunnan paraatikentällä 1016 alokasta.

Lauantaina valalla Kuopio-hallissa ovat Kuopion pataljoonan ja Pohjan pioneeripataljoonan alokkaat. Valapäivänä 13 alokasta antaa sotilasvakuutuksen Pohjois-Savon aluetoimiston Sankariaulassa ja sotilasvalan 378 alokasta Kuopio-hallissa.

Ohimarssi suoritetaan Puistokadulla, minkä vuoksi liikennejärjestelyt vaikuttavat ajoneuvoliikenteeseen lauantaina 11.30 jälkeen.

Kuopiolaiset 50 vuotta Kajaanissa

Kuopion valatilaisuudet ovat osa Kajaanin varuskunnan 50-vuotisjuhlavuoden tilaisuuksia, sillä 12. helmikuuta tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun ensimmäinen pataljoona siirtyi Pohjois-Savon prikaatista Kajaaniin Hoikankankaalle.

Alokkaiden kotiväkeä on ilmoittautunut tulevaksi paikalle perjantaina 3800 ja lauantaina 1500 henkilöä. Sotilaspoliisi ohjaa liikennettä molempien päivien tapahtumissa ja valaopasteet alkavat jo valtateiltä. Sotilaskoti palvelee Kajaanissa kodin ja kahden ajoneuvon voimin ja Kuopiossa kolmella ajoneuvolla, joista yksi on ohimarssin aikana Puistokadun varrella ja kaksi Kuopio-hallin pihamaalla.

Valat ja vakuutukset vastaanottaa molempina päivinä Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Jukka Ojala ja valajoukkoja komentaa everstiluutnantti Asko Muhonen. Lisätietoja ja kartat molempien päivien tapahtumista löytyyvät Kainuun prikaatin kotisivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE Kainuu