Yle palkitsi Tampere Filharmonian levytyksen

Yleisradion vuoden 2011 levyksi on valittu Tampere Filharmonian levytys säveltäjä Uljas Pulkkiksen teoksista. Kunniakirja jaettiin äänitteen esiintyjille perjantaina iltapäivällä Yleisradion Radiotalossa Pasilassa.

kulttuuri
Hannu Lintu johtaa Tampere Filharmoniaa.
Hannu Lintu johtaa Tampere Filharmoniaa harjoituksissa.YLE / Jan Hynnä

Valinnan tekivät Ylen klassisen musiikin toimittajat. Palkitulla levyllä kuullaan muun muassa klarinettikonsertto Tales of Joy, Passion and Love.

- Huomionosoitus tuntuu hyvältä. Palkinto on osoitus siitä, että levytystemme ohjelmistopolitiikassa on selvästi jokin juju, joka kiinnostaa, sanoi ylikapellimestari Hannu Lintu perjantaina oopperaharjoitusten tauolla Tampere-talossa.

Tampere Filharmonia sai tuplapotin

Verkkosivuillaan YLE Klassinen antoi myös yleisön äänestää kuudesta finalistista suosikkinsa. Yleisön valinta oli myös Tampere Filharmonian levytys: Einojuhani Rautavaaran Kaivos-ooppera. Kaivos on myös vuoden 2012 Grammy-ehdokas.

Ylikapellimestari Hannu Lintu sanoo, että nykyään levyttäminen on hankalaa, koska äänilevyteollisuuden historiassa levyjä on tehty niin hirvittävä määrä. Siksi jokaisen uuden levyn kohdalla täytyy nykyään kysyä, miksi juuri tämä levy tehdään.

- Levyssä täytyy olla sanoma. Tässä on nyt kaksi levyä, joissa sellainen selvästi on, Lintu sanoo.

Levytyksen kannalta Tampere Filharmonialle on tärkeää myös oma sali, joka soi hyvin.

- Tottakai se on helppoa, kun ollaan ympäristössä, jonka kaikki tuntevat, ylikapellimestari kommentoi.

Lähteet: YLE Tampere