Koskelan neuvola laajeni perhekeskukseksi

Koskelan neuvolan yhteyteen on Oulussa avattu uusi moniammatillinen hyvinvointineuvola. Perinteisen lasten neuvolan lisäksi tiloissa perheiden tukena on myös muita asiantuntijoita. Samaa perhekeskus -tyylistä toimintamallia toteutetaan Oulussa myös Tuirassa.

Teksti-TV Oulu
Marita Väätäinen Koskelan neuvola.
Marita Väätäinen on tyytyväinen neuvolan oman väen idean toteutumiseen.YLE

Perheille voidaan antaa tukea esimerkiksi, kun perheellä on tarvetta perheterapeutin, päihdeneuvojan ja sosiaalityöntekijän tapaamiseen. Idean taustalla olivat neuvolan työntekijät, jotka katselivat kaksi vuotta tyhjillään olleita naapurin entisen hammashoitolan tiloja.

- Tietenkin ne resurssit ovat aina vähän kortilla, mutta idea tuli oikeaan aikaan ja tarpeeseen, iloitsi terveydenhoitaja Marita Väätäinen tilojen virallisissa avajaisissa perjantaina.

Hyvä idea eteni myös päättäjien pöydillä vilkkaasti ja viime lokakuussa tiloissa tehtiin pintaremontti. Marraskuussa uutta toimintaa päästiin aloittelemaan.

Hyvinvointineuvolan ideaa on pohdittu laajemminkin ja sitä on Oulussakin kokeiltu jo erilaisten pilottihankkeiden yhteydessä. Silloinkin tavoitteena oli eri viranomaisten yhteistyön tiivistäminen, mutta aivan saman katon alle eri auttajia ei vielä koottu.

Lähteet: YLE Oulu