1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Uuden Musiikin Kilpailu

Pihtiputaan Ville jatkoon UMK:ssa

Pihtiputaalainen Ville Eetvartti eteni YLEn Uuden Musiikin Kilpailussa perjantaina jo yhdeksän parhaan joukkoon rennolla ja nöyrällä asenteella. UMK:n voittaja edustaa Suomea kevään Euroviisuissa.

Nouseeko Ville Eetvartti ensi lauantaina Helsingin jäähallin lavalle finaalikuusikossa? Kuva: YLE Keski-Suomi

Yli 500 ehdokkaasta Uuden Musiikin Kilpailussa on jäljellä yhdeksän. Perjantain jaksossa tuomaristo passitti jatkoon klubikeikalle konkari Freemanin & Uusi Fantasian, Iconcrashin, Kaisa Valan ja Ville Eetvartin

Yleisöäänestyksen perusteella takaisin kilpailuun nousi The Spyro, joka pääsee suoraan klubikeikka-vaiheeseen.

Edellisellä viikolla tuomarit valitsivat klubikeikalle Ailin, Mica Ikosen, Pernilla Karlssonin ja Stigin.

Perjantaina 17.2. klubikeikkajaksossa tuomarit pudottavat jälleen kaksi kilpailijaa. Sen jälkeen alkaa puhelinäänestys, jossa viisi eniten ääniä saanutta kilpailijaa seitsemästä etenee suoraan UMK-finaaliin. Se kisataan Helsingin Jäähallissa 25.2.2012.

Ville Eetvartin levy valmistuu

Ville Parkkosenakin tunnettu laulaja-lauluntekijä on viettänyt paljon aikaa studiossa työstämässä keväällä ilmestyvää levyään.

- Laulajan täytyy uskoa omaan musiikkinsa ja laulun aihe täytyy tuntea. Kappaleen tarina on hyvä, kun siihen on helppo samastua, hän pohtii.

Uuden Musiikin Kilpailun tuomaristo päättää lopulta Suomen edustajan Euroviisuihin Azerbaidzaniin. Ville Eetvartin kilpailukappale on nimeltään Lasikaupunki.

- Lasikaupunki on rakkauslaulu, joka kertoo kulissien murtumisesta ja rohkeudesta, jota tarvitaan suurissa muutoksissa, muusikko kuvailee.