1. yle.fi
  2. Uutiset

Räppääjä-trilogia päättyy Viileään Venlaan

Ohjaaja Mari Rantasila on onnellinen nainen. Hän on saanut tehdä suosittuihin lastenkirjoihin perustuvan elokuvasarjan lapsille, joiden puolta hän pitää viimeiseen asti.

Mari Rantasila
Lauri Karo ja Venni Uotila ovat elokuvan Risto Räppääjä ja Nelli.Kuva: Jolle Onnismaa

Risto Räppääjä -elokuvia tehtiin kolme, joista vain ensimmäinen perustui kirjasarjan tarinoihin. Kaksi viimeisintä Räppääjä-kirjoittajat Sinikka ja Tiina Nopola käsikirjoittivat Mari Rantasilalle ohjattavaksi.

- On mahtavaa, jos olen pystynyt tarjoamaan lapsille pienen palan satumaailmaa, leikkiä ja toiveikkuutta. Minusta on tärkeää, että lapsi saa olla lapsi. Samoin tässä viimeisimmässä, vaikka Venla on vanhempi kuin Risto ja Nelli, hän on vielä kuitenkin lapsi, Rantasila valottaa Risto Räppääjä ja Viileä Venla -elokuvan asetelmaa.

- On tärkeää muistaa, että toista ei voi muovata sellaiseksi kuin itse hänen haluaisi olevan, vaan hyväksyä toinen ja arvostaa sellaisena kuin hän on. Mutta samoin pitää itseään arvostaa! Pitää ottaa kiinni omasta hyvästä eikä muuttua toisen mieliksi.

Ystävyyttä kameran edessä ja takana

Viileän Venlan päänäyttelijät Lauri Karo (Risto Räppääjä), Venni Uotila (Nelli) ja Olivia Ainali (Venla) ystävystyivät viime kesän kuvauksissa niin, että yhteyttä pidetään vieläkin. Niin kuin elokuvassakin, niin myös oikeassa elämässä Laurista on aivan luontevaa olla ystävä tytön kanssa.

- Ei se eroa millään tavalla eikä siinä ole mitään erikoista.

Olivia ja Venni sanovat, että tutustumisen kautta kaverukset ovat ystävystyneet niin, että pitävät yhtä vieläkin.

- Kävi ilmi, että käymme tunnilla samassa musiikkiopistossa samaan aikaan, ja vaihdamme kuulumiset siellä. Lisäksi näemme porukalla vaikkapa Linnanmäellä ja olemme yökylässä ja kylässä muutenkin.

Elokuvan tekeminen oli lapsista kivaa, ja ohjaaja sai kiitokset tavastaan tehdä töitä.

- Olisi ehkä ollut tylsää, jos kuvauksissa ei olisi ollut muita lapsinäyttelijöitä. Jos elokuvan Aurinkosaari olisi oikeasti olemassa, siellä olisi tosi mukavaa!

Lähteet: YLE Kainuu / Katja Oittinen

Lue seuraavaksi