Porista uusi laivareitti Euroopan satamiin

Porista avataan uusi konttilaivareitti Euroopan satamiin. Shortsea-varustamo Containerships Oy laajentaa toimintaansa Helsingistä Porin satamaan. Maaliskuun alussa avattava reitti tarjoaa viikottaisen yhteyden Porin Mäntyluodosta viiteen satamaan, jotka ovat Södertälje Ruotsissa, Klaipeda Liettuassa, Teesport ja Sheerness Englannissa sekä Ghent Belgiassa.

Teksti-TV Satakunta
YLE / Tuuli Liekari

Yhteys palvelee sekä tuonti- että vientiliikennettä.

Lisäksi Containerships sanoo saavuttavansa muun satamaverkostonsa avulla toimivat ja säännölliset yhteydet myös Rotterdamiin, Irlannin satamiin, Pietariin sekä Iberian niemimaalle. Tuontiliikennettä palvelee yhteys Englannista, Manner-Euroopasta ja Pietarista Poriin.

Varustamon mukaan Poriin avattava yhteys tuo sen länsisuomalaisille asiakkaille merkittäviä etuja sekä meri- että maantiekuljetuksissa.

- Tämä on Containershipsille erittäin merkittävä yhteys, koska tähän asti meille ainoa yhteys Suomessa on ollut Helsingistä. Porin alueella on paljon elinkeinoelämän toimintaa ja paljon tuontia ja vientiä, jota voidaan yksikköliikenteellä hoitaa, kertoo Containershipsin toimitusjohtaja Kari-Pekka Laaksonen.

M.V. Containerships VII operoi Porissa torstaina 1.3. ensimmäistä kertaa ja avaa viikottaisen yhteyden.

Lähteet: YLE Satakunta