1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Jenni Haukiosta Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkö

Runoilija Jenni Haukio, pian virkaan astuvan tasavallan presidentin puoliso, siirtyy kirjallisuuselämän palvelukseen. Haukio aloittaa työt Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkönä.

Kuva: YLE

Turun kansainvälisten Kirjamessujen ohjelmapäällikkö vaihtuu tämän vuoden syksyllä, kun pitkäaikainen ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula jää eläkkeelle. Kettulan seuraaja, runoilija ja valtiotieteiden maisteri Jenni Haukio aloittaa tehtävässään heti.

- Ohjelmapäällikön työ on minulle ammatillisesti mielenkiintoinen haaste ja hieno mahdollisuus siirtyä suomalaisen kirjallisuuselämän palvelukseen. Pidän Turkua kirjallisena kotikaupunkinani ja Turun Kirjamessuja runoilijanurani lähtöalustana, perustelee Haukio.

- Turun Kirjamessut ovat tähän asti olleet minulle esiintyvänä runoilijana ja messukävijänä tapahtuma, jonka rikas, omaleimainen ja kiehtova tunnelma ennakoimattomine kohtaamisineen on aina jättänyt hedelmällisiä muistijälkiä. Tulen antamaan kaiken ammattitaitoni, luovuuteni ja tarmoni Kirjamessujen eteen.

Kapula vaihtuu

- Teemme tämän vuoden Kirjamessujen ohjelmatyön yhdessä Jenni Haukion kanssa. Syksyn tapahtuman jälkeen hän jatkaa messujen sisällöntuotantoa, ja minä siirryn kirjamessuyleisön joukkoon, kuvailee ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula.

Jenni Haukiolla on kirjallinen tausta. Pienkustantamo Savukeidas on julkaissut kaksi Haukion runokokoelmaa. Hänet on myös palkittu vuonna 1999, jolloin hän voitti Runo-Kaarina-kilpailun.

Viimeksi Haukio on toiminut Kokoomuksen viestintäpäällikkönä. Hän on valmistunut Turun yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi ja valmistelee väitöskirjatutkimusta Helsingin yliopistolla.

Turun kansainväliset Kirjamessut järjestetään yhdessä Turun Ruokamessujen ja Tiedemessujen kanssa 5.-7. lokakuuta Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa. Kirjamessujen tämän vuoden teemamaat ovat Espanja ja Rauma. Turun kansainväliset Kirjamessut ovat Suomen vanhimmat alallaan. Ensimmäiset messut järjestettiin jo vuonna 1990.