1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. swing

Swingiä varttuneille Oulussa

Swingin kultaisten vuosien musiikkia kuultiin Oulussa kulttuuritalo Valveen salissa sunnuntaina. Swingstet solisteineen esiintyi täydelle salille.

swing
Swingstet Valveen lavalla.
YLE

Jos orkesteri koostuu varttuneista muusikoista, niin varttunutta oli myös yleisö. Se ei kuitenkaan menoa haitannut. Aplodit osuivat kohdilleen kuin rumpali Nappi Oksan trillit. Soolon jälkeen taputetaan niin kuin jazz-konsertissa pitääkin.

Swingstetin musiikki oli taattua ja nostalgista. Mustilla silmillä aloitettiin ja Temptation Ragiin lopetettiin. Jaana Raivio oli saanut laulettavakseen How High the Moonin ja Anu Salmenkorva totesi Cole Porterin sävelin It´s All Right With Me. Ja taas me taputimme.

20 vuotta swingiä

Swingstetin konsertti juhlisti yhtyeen 20 -vuotista toimintaa. Saksofonisti, huilisti Kari Veisterä, saksofonisti ja klarinetisti Taisto Kangas ja pianisti Esko Granroth sekä basisti Aaro Niemelä ovat alkuperäisiä swingstettejä. Myöhemmin mukaan tuli rumpali Nappi Oksa ja varsinaiseen juhlakonserttiin nuoremman polven kitaristi AP Sipilä. Laulusta vastasivat liki alkuperäinen solisti Anu Salmenkorva ja jazzin salat taitava Jaana Raivio.

Tuttua ja turvallista Swingstetin musiikki on. Yllätyksiä ei juurikaan konsertissa koettu, jos niiksi ei lasketa tanssikoulu Sulavan tanssijoiden esityksiä. Soolot soljuivat ja komppi toimi. Harmaat miehet mustissaan vetivät Work Songin ja useampaakin A.C. Jobimia vuosien tuomalla varmuudella. Syystäkin aplodeerasimme.

Yllätys monelle Matti Myöhäiselle sen sijaan oli se, että Valveen sali oli loppuun myyty. Se jos jokin innostaa. Konsertin tuotto - se meni Oulun ensi- ja turvakodin toimintaan.

Lähteet: YLE Oulu / Reijo Lähteenmäki

Lue seuraavaksi