Ruokakassi avaa keskusteluyhteyden

Ruokakassien jakaminen helpottaa auttajia löytämään todelliset avuntarvitsijat, arvioi Turun Mikaelin seurakunnan vs. diakoniatyöntekijä Mertsi Ärling. Pelkästään Mikaelin seurakunta jakaa ruokakasseja kaksi kertaa kuukaudessa. Ystävänpäivänä seurakunta ja Operaatio ruokassi jakavat 500 ruokakassia.

Teksti-TV Turku
Operaatio ruokakassin sihteeri René Honkanen (oik.) pakkaa ruoka-apukassia.
Operaatio ruokakassin sihteeri René Honkanen (oik.) pakkaa ruoka-apukassia.YLE Turku / Noora Palola

Myös Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtajana toimiva Ärling kertoo, että taho on jakanut 500 tonnia ruoka-apua. Pelkästään Mikaelin seurakunta jakaa ruokakasseja kaksi kertaa kuukaudessa.

- Sehän olisi loputon suo, jos vaan pelkkiä ruokakasseja annetaan. Kyllähän meistä jokainen tietää, ettei Suomessa absoluuttista köyhyyttä ole. Joidenkin ihmisten talous voi olla niin huonossa jamassa, että ruokaa ei ole. Silloin ruoka, joka annetaan, tulee kuin kulta taivaasta. Diakoniatyöntekijänä olen sitä mieltä, että se ei voi olla sitä, että annetaan pelkkä ruokakassi ja sanotaan, että nähdään ensi viikolla, pohtii Ärling.

Ärling kertoo lisäksi, että jokaisen Mikaelin seurakunnan jakotilaisuuden yhteydessä järjestetään aluksi hartaus. Sen jälkeen diakoniatyöntekijä pystyy keskustelemaan avuntarvitsijoiden kanssa tai ohjaamaan tätä oman seurakunnan työntekijän puheille.

Ystävänpäivänä teemana hyvinvointipalvelut

Mikaelin seurakuntatalolle kokoontuu ystävänpäivänä melkoinen joukko erilaisten hyvinvointipalvelujen tarjoajia. Mertsi Ärling kertoo, että tapahtuman ideana on tarjota pienituloisille palveluja, joita he muuten eivät voi hankkia.

- Ihminen saa itse päättää, onko tämä tapahtuma tarkoitettu hänelle. Pienituloiset voivat olla aivan tavallisia palkansaajia, joiden pieni palkka ei vain riitä. Ajatus tässä on tarjota palveluja, joita ihmiset eivät ole aiemmin saaneet tai joita muuten ei voi saada. Yritin järjestää tapahtumaa jo vuosi sitten, mutta silloin aikataulu oli liian tiukka eikä tarpeeksi palveluntarjoajia löytynyt helposti, kertoo Ärling.

Illalla ystävänpäivä jatkuu Turun Mikaelinkirkossa ilmaisella ystävänpäiväkonsertilla. Mukana ovat Lea Laven, Arto Nuotio, Tarja Lunnas ja Tino Alhgren.

Ohjelmalehtisten tuotto käytetään kokonaisuudessaan vähävaraisten auttamistyöhön.

Lähteet: YLE Turku / Minna Rosvall