Hyppää sisältöön

Huippunäyttelijät vievät vuoteen -85

Timo Koivusalon tuottamasta Vuonna 85 -manserock-elokuvasta ei tehdä musikaalia, vaan rouhea komedia. Elokuvan kuvaukset alkavat Tampereella 20. helmikuuta. Elokuvaa kuvataan myös muun muassa Villilän studioilla Nakkilassa. Tarinan päänelikkoa esittävät Reino Nordin, Malla Malmivaara, Mikko Nousiainen ja Miina Maasola.

Kuva: YLE / Heli Keskinen

Vuonna 85 -manserock-elokuvan ohjaavat Timo Koivusalo ja Riku Suokas. Kuvausten on määrä olla ohi juhannukseen mennessä.

- Yhteistyöhön ryhtyminen tuntui luontevalta, sillä Suokas ohjasi teatterin lavalle tuon huippusuositun musikaalin, johon elokuvan tarina pohjautuu, Koivusalo kertoo.

Elokuvasta ei tehdä musikaalia.

- Tästä tulee rouhea komedia, jossa soi rock'n roll, Koivusalo kuvailee.

- Siitä tulee samanlainen kuin koko 80-luvusta; mittava, mauton ja mahtipontinen, sanoo Riku Suokas.

Kovia kotimaisia nimiä

Elokuvan päänelikkoa esittävät Reino Nordin, Malla Malmivaara, Mikko Nousiainen ja Miina Maasola.

Muissa rooleissa nähdään Heikki Silvennoinen, Tapio Liinoja, Jari Salmi, Ilkka Koivula, Aimo Räsänen, Heikki Nousiainen, Miia Selin, Tom Lindholm, Topi Kohonen ja Sami Hintsanen. Mukana ovat myös manserockin ikonit Martti Syrjä ja Pate Mustajärvi.

Elokuvan tuottaa Artista Filmi Oy yhteistyössä Veitikka-tuotanto Oy:n kanssa. Sen ovat käsikirjoittaneet Heikki Syrjä, Riku Suokas ja Heikki Vihinen. Elokuvan ensi-ilta on 28.12.2012.

.
.