Ateria-automaatista vääntöä Mäntyharjulla

Ateriapalveluiden järjestämisestä väännetään kättä Mäntyharjulla. Kuntaan tarjotaan kotihoidon asiakkaille ateria-automaattia, joka on käytännössä pakastimen ja kiertoilmauunin yhdistelmä.

Teksti-TV Etelä-Savo

Tammikuun loppupuolella perusturvalautakunta tyrmäsi ateria-automaattimallin täysin äänin 7-0. Kunnanjohtaja kuitenkin käytti asiassa otto-oikeutta ja siirsi asian kunnanhallitukselle, joka kumosi lautakunnan päätöksen ja palautti sen lautakuntakäsittelyyn.

Perusturvalautakunnan puheenjohtaja Raili Rantanen näkee, että päätöksentekoon on jouduttu liian vähäisillä tiedoilla.

- Näinkin mittavissa muutosesityksissä ja toimintatavan muutoksissa olisi hyvä se, että istuttaisiin kaikki asianosaiset, niin työntekijät kuin asiakkaidenkin edustajat neuvottelupöytään. Siinä sitten käytäisiin yrittäjän ja esimiesten kanssa läpi se, mistä on kysymys, Rantanen muotoilee.

- Meillä ei ole tässä vaiheessa tietoa siitä kuinka tämä toimii ja mikä on meidän kunnan asiakkaiden käyttömahdollisuus tässä, miten se oikeasti toteutuu niin, että he pystyvät siitä hyöytymään. Myöskään sitä ei ole missään tuotu esiin tai pystytty esittämään, että vähentääkö tämä oikeasti meidän kotihoivahenkilöstön työmäärää.

Ateria-automaattia esitellään keskiviikkona Mäntyharjulla asiakkaille ja päättäjille ennen perusturvalautakunnan kokousta.

Lähteet: YLE Etelä-Savo