1. yle.fi
  2. Uutiset

Tilkkupeitoilla iloa ja lämpöä

Valtakunnallisen tilkkupeittotempauksen värikkäät tuotokset ovat lennähtäneet tuhansille lämpöä kaipaaville harteille ympäri Suomen. Hyväntekeväisyyteen virkatuista tuhansista peitoista parisen kymmentä ilahduttaa nyt saajiaan Torniossa.

Tilkkutäkki
Marttoja lahjoittamassa tilkkupeittoja kehitysvammaisille Torniossa.
Torniolaisten marttojen vierailu ja tilkkupeitot toivat paljon väriä, riemua ja lämpöä Torniontienoon palvelukeskuksen asukkaille.YLE / Laura Holappa

Torintienoon palvelukeskuksessa kävi iloinen porina ja tohina, kun Tornion, Karungin ja Kokkokankaan Martat luovuttivat kymmenen peittoa kehitysvammaisille. Samaan aikaan peittoja jaettiin myös Miukin pirtillä ja Kyläjoen pienkotiryhmälle.

- Meitä aina ilahduttaa, kun tulee vieraita, että se on jo jotain se. Ja kauniita peittoja, kyllä varmaan nämä kymmenen, jotka nyt peiton saavat, ovat pitkään näistä iloisia, luonnehti Torintienoon palvelukeskuksen vastaava ohjaaja Vappu Kylmänen.

Marttaliitto, Tekstiiliopettajaliitto ja Novita järjestivät viime vuonna tilkkupeittokampanjan, johon lahjoitettiin peräti 7800 omin kätösin virkattua tilkkupeittoa. Lapissa martat ja marttojen ystävät ahkeroivat kaikkiaan noin 500 peittoa.

Kaikki tuhannet peitot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Ensi- ja turvakotien liitolle ja Marttaliiton Kotirumba rullaamaan -hankkeen perheille, minkä lisäksi kaikki marttapiirit ovat saaneet peittoja luovutettavaksi itse valitsemilleen kohteille.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi