Penkkarit toi karnevaalin lumiseen Ouluun

Abiturientit kiersivät penkkariajelulla Oulun keskustan kahteen otteeseen. Reitin varrella ihmiset olivat valmistautuneet karkkisateeseen muovipussien kanssa.

penkkarit
Abiturientit penkkariajelulla Oulun keskustassa.
Abiturienttien penkkarikaravaani kiersi Oulua hennossa lumisateessa.

Keltakasvoiset Maija-mehiläiset, Mari ja Minna kehuvat penkkaripäivän tunnelmaa kivaksi ja ovat innoissaan, että monen vuoden vierestä seuraamisen jälkeen on heidän vuoronsa juhlia. Paikalla on myös nunna lapsensa kanssa, sekä joulupukki. Myös hän lapsensa kanssa.

Arktiseen ryhmään kuuluu kaksi jääkarhua ja kolme pingviiniä: isä, äiti ja lapsi. Hulluttelun lomassa nuoret malttavat miettiä penkkareiden merkitystä.

- Tämä on elämän riitti ja siirtymä tulevaisuuteen. Penkkarit merkitsee kolmen yhteisen vuoden päätöstä, nuoret pohtivat.

- Ja hauskanpitoa! joku huikkaa vierestä.

Karkkien heittely, laulujen laulaminen, iskulauseiden huutelu ja riehakkuus kuuluvat penkkariperinteeseen. Riehakkuuden taustalla on kuitenkin haikeutta, sillä pian yksi vaihe elämässä on ohi ja edessä on suuri tuntematon.

- Elämä on täynnä mahdollisuuksia, mutta niiden eteen pitää tehdä itsellä töitä. Kaikki ei ole itsestään selvää, pohtii isä-pingviini.

Nuori herra keskittyy penkkaripäivänä hauskanpitoon, mutta hänenkin ajatuksensa karkaavat jo tulevaan.

- Tulevaisuus ei huolestuta. Suunnitelmia on jo, ensimmäisenä on armeijaan lähtö edessä.

Lähteet: YLE Oulu