Hyppää sisältöön

Rockin katoava tilanne

Poikkeksellisia kuvakulmia, odottamattomia tilanteita ja outoja ilmeitä etsii jyväskyläläinen rock-kuvaaja Kalle Björklid kamerallaan. Hän kuvaa esiintyjiä yleisönsä edessä konserttitilanteissa. Björklidin In Concert - valokuvanäyttely on esillä Jyväskylän Galleria Harmoniassa.

Kuva: Kalle Björklid

Ratkaisevaa Kalle Björklidille on nopeasti katoava tilanne, joka rock-konsertissa näyttäytyy odottamattomasti. Tilanne voi syntyä, kun artisti on vaikkapa vääntäytyneenä outoon asentoon. Rock-kuva voi tulla myös, kun yleisöstä löytyy vastakohtaisuuksia.

Kuvauksiaan Björklid ei ennakolta suunnittele. Siksi artisteistakin voi nouseta esiin yllättäivä piirteitä.

- Minusta kiinnostava on esimerkiksi kuva Pate Mustajärvestä kättelemässä yleisöä keikan jälkeen. Siinä on sellaista nöyryyden tuntua, jota hänen julkikuvaansa ei välttämättä ole liitetty, Björklid sanoo.

Kameralla etsitään konserttitapahtumassa nousevia tunnetiloja. Linssiin tarttuu myös musiikin alakulttuureja, kuten metallismusiikkia .

- Metallikeikoilla tapahtuu ympärillä koko ajan, yleisö surffaa ja tanssi moshpittiä ympärillä. Siinä keskiössä on intensiivistä olla, on meinannut tulla kengästä kameraan ja muuta, Björklid kertoo.

.
.