iPadit tulevat kouluihin

Uuden ajan tieto- ja viestintätekniikkaa tuodaan osaksi koulujen oppimisympäristöjä. Uusista opetusmetodeista innostuneet koulut ovat lähteneet petraamaan valmiuksiaan myös itsenäisesti.

tiede
Taulutietokoneella kuvausta

Lahdessa koulutoimi on viime vuosina satsannut laitehankintoihin ja pohtinut uuden tekniikan hyödyntämistä osana opetusta.

Viime vuonna laitteita hankittiin 300 000 eurolla. Hankintalistalla oli lähinnä dataprojektoreita, dokumenttikameroita ja mikrotietokoneita.

Renkomäen koulussa on vastikään otettu myös iPadit eli taulutietokoneet osaksi opetusta .

Kouluun saatiin hankittua 8 laitetta vanhempainyhdistyksen tuella, oppilaiden ehdotuksesta. Nyt koulussa mietitään uudelle tekniikalle monenlaisia käyttömahdollisuuksia.

Yksi piirtää, toinen tekee videon

- Minulla on menossa oma projekti, johon olen ottanut kuvia ja videota. Hyödynnän siinä myös musiikkia. Pian pääsen editoimaan aineistoa, kertoo viidesluokkalainen Aurora Karttunen.

Auroralla ei ole vastaavaa omaa konetta kotona, Veeti Sihvolan kotona sellainen on. Hänen mukaansa laitteen käyttö on helppoa ja sen oppii nopeasti.

- Käyttäminen on ihan helppoa, laite ohjaa samalla kun sitä käyttää. Kun vaan löytää käynnistysnappulan, niin siitä se lähtee.

Uusi tekniikka ei ole rehtori Jukka Mannisen mukaan itseisarvo vaan yksi väline, joka innostaa monia oppimaan. Oppilaat ja oppimistavat ovat erilaisia

- Yksi piirtää ja toinen kirjoittaa näytelmän. Kolmas tekee videon. Tarvitaan monenlaisia mahdollisuuksia ja se on henkilökohtainen asia, että mikä tuntuu itselle parhaalta tavalta oppia.

Lähteet: YLE Lahti/ Tuija Veirto