Miljoonavoitto turvasi eläkepäivät

Kälviälle tammikuussa osunut jokerin päävoitto turvaa Heikkilän pariskunnan eläkepäivät. Suurellisia haaveita tai hankintoja heillä ei ole. Suurin unelma on jo toteutumassa. Vuokra-asuminen saa jäädä, ja uuteen kotiin mahtuu koko perhe viettämään jouluja.

Jokeri (arvontapeli)
Kuvassa Jokerivoittaja Leila Heikkilä, mukana kehystettynä voittokuponki ja lehtileike voitosta
Leila on kehystänyt voittokupongin ja lehtileikkeen voitosta.YLE / Kia-Frega Prepula

Loppiaisviikonlopun jokerin päävoitto, miljoona euroa löytyi Kokkolan Kälviältä, Leila Heikkilän kupongilta. Heikkilän pariskunta oli viettänyt viikonlopun poikansa luona Lempäälässä. Kotiin tultua Leila tarttui viikonlopun sanomalehtiin.

- Katos, joku on voittanut Käläviällä miljoonan jokerissa, huikkasi Leila isännälle.

Keskipohjanmaa-lehden luku eteni urheilusivuille, josta löytyvät lotto- ja jokerinumerot.

- Sanoin isännälle niin leikilläni kuin osasin, että tuoppas se kuponki tänne, jos vaikka oltais miljonäärejä, muistelee Leila Heikkilä.

Numeroiden tarkastuksen jälkeen kuponki ja lehti lensivät ilmaan. Paniikinomaisessa tunnelmassa Leila huusi miestään tarkistamaan numeroita.

- Katoppas, siinä on kaikki on oikein. Se on sulle tullu se miljoona, tuumasi isäntä aivan rauhallisena.

Leilan huudolle ei tahtonut tulla loppua, isäntä rauhoitteli. Samalla soi ovikellokin, ystävä sattui tulemaan kylään.

- Pakkohan se oli näyttää hänelle. Lapsille soitettiin, eivät heti uskoneet. Kokkolassa ja Kälviällä asuvat tulivat heti käymään.

Vaikea pidätellä

Leila Heikkilä ymmärsi kunnolla tapahtuneen vasta kun rahat olivat tulleet tilille kolmen viikon protestiajan jälkeen. Pariskunta oli sopinut, että voitosta ei ennen tätä kerrota.

- Tuntui kauhealta pitää asiaa sisällä. Tuntui, että olisi pitänyt kertoa. Valehdellakin piti monta kertaa kun ihmiset leikillään asiaa kysyivät.

Heikkilä oli käynyt jo aiemmin viikolla pohjustamassa raha-asioita pankinjohtajan kanssa. Voittorahoille perustettiin uusi tili, käyttötilille pottia ei jätetty makaamaan.

- Eihän sitä olisi uskaltanut käydä pankkiautomaatillakaan.

Mummonmökki vaihtui taloksi

Puoli vuotta aiemmin eläkkeelle jäänyt Leila ja huhtikuussa eläköityvä aviomies olivat haaveilleet, että saisivat eläkepäiville joskus vuokrattua mummonmökin.

- Vanhin poika soitti ja sanoi, että älkää nyt vaan mitään mummonmökkiä. Ostakaa sellainen talo, johon mahtuu koko perhe viettämään joulua.

Heikkilä tunnustaa, ettei ole mikään shoppailija, matkustaminenkaan ei ole Leilan juttu. Hieman hän aikoo kuitenkin hemmotella itseään. Uuden talon pihalle kaivetaan uima-allas.

- Uiminen on rakas harrastus, sitten ei tarvitse lähteä enää minnekään. Voi mennä vaikka keskellä yötä uimaan.

Jokerivoittaja jaksaa iloita siitä, että eläkepäivät on turvattu. Joka penniä ei tarvitse enää laskea.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa