Vanhojen päivä alkaa varhaisella herätyksellä

Lukiolaisten juhlat jatkuvat tänään kakkosluokkalaisten Vanhojen tansseilla. Monessa kunnassa lukiolaiset järjestävät yleisölle useita tilaisuuksia nuorien tanssiparien ihasteluun.

lukiolaiset
Antti Määttä ja Paula Kankainen.
Vanhojen päivää viettävät Antti Määttä ja Paula Kankainen vierailivat YLE Oulu Radiossa Marko Siekkisen haastateltavana.YLE

Esimerkiksi Kempeleessä vanhojen tanssit pidetään Kempelehallilla ja Zeppeliinissä. Raahessa tanssin pyörteistä voi nauttia kahteen otteeseen liikuntahallilla.

Oulussa lukion kakkosluokkalaiset kokoontuvat perinteisesti Ouluhalliin, jossa on tänä vuonna yli 900 tanssijaa.

Kampaamot täynnä aamuvarhaisesta

Vanhojen päivä otetaan tosissaan ja kampaamot ovat avanneet ovensa aamuvarhaisella. Oululainen kampaamoyrittäjä Eija Kilpelä kertoi kampaamon olevan täynnä heti aamukuudesta alkaen.

- Ihan on tupa täynnä. Koko oma väki on töissä ja meikkaaja sekä harjoittelijoita on pyydetty lisävahvistukseksi.

Nuorten naisten hiustyyli noudattelee vanhojen päivänä tuttua perinteistä mallia. Nutturat pitävät pintansa juhlakampauksissa. Yhden kampauksen tekeminen sujuu minuuttiaikataululla, sillä aamulla ei ole aikaa hukattavaksi.

- Vanhojen päivän aamu on minuuttiaikataulutettu. Kampauksia tehdään korkeintaan yhdeksään asti, kun nuorten on oltava ajoissa kouluillaan. Työt voisi aloittaa jo neljältä, mutta se on vähän turhan aikaisin, Kilvelä naurahtaa.

Rahaa kuluu

Nuoret satsaavat juhlapäivään paljon rahaa.

- Meikit ja kampaukset ovat pitkästi toista sataa ja siihen vielä puvut, korut ja kengät päälle. Kyllä niihin satsataan, mutta hienoja tulee.

Lähteet: YLE Oulu