1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siuntio

Suomen suurin merimaalaus valmistuu Siuntiossa

Siuntiolaisen meritaiteilija Helena Leskisen työn alla on mahtava (160 x 240 cm) teos muinaisesta Litorinamerestä, jonka aallot huuhtelivat Siuntion rantoja 7000 vuotta sitten. Helenan ateljeena on Svartbäckin 80-vuotias vanha kansakoulu, josta hän haluaa tehdä lasten kulttuurikeskuksen.

Siuntio
YLE

Taiteilija Helena Leskinen päätti keskittyä ainoastaan meren maalaamiseen. Ajatus kypsyi vuonna 2004 kuukauden mittaisen Atlantin purjehduksen jälkeen, jolloin Helena Leskinen alkoi maalata näkemiään suuria Atlantin aaltoja.

Taiteilija hurmaantui merestä jo pienenä

Helena Leskinen on viettänyt kesänsä merellä jo vauvasta lähtien. Päätös maalata isona vain merta, syntyi veneessä syysmyrskyssä Emäsalon ulkopuolella 9-vuotiaana.

-Isä raahasi meitä kolmea kakaraa aina myrskyihin. Muistan kun katselin silloin merta ja tunnelma oli jännittävä. Aurinko paistoi ja meri myrskysi yhdeksän boforin voimalla, kertoo Leskinen.

Musiikki tukena

Helena Leskinen päätti opetella aaltojen maalamista ulkomuistista. Tuo opettelu vei kuusi vuotta. Maalaamisessa hän käyttää apuna musiikin perusaineksia.

-Rytmi, melodia, harmonia ja sointiväri helpottavat joka päivä työtäni merenkäynnin kuvaamisessa, kertoo Leskinen.

Yleisölle avoimet ovat

Siuntiolaisen meritaiteilija Helena Leskisen työskentelyä pääsee seuraamaan kevään aikana Svartbäckin kansakoulussa. Yleisö voi seurata merenmaalausta Svartbäckissä (Lappersintie 154 B, Siuntio) 1.2.-28.3. keskiviikkoisin klo 12-14 ja 17-19.

Leskinen haluaa tehdä 80-vuotiaasta kansakoulusta Svartbäckistä siuntiolaislasten kulttuurikeskuksen. Ensi kesäkuussa hän pitää koululaisille ensimmäiset ”Aaltokurssit” ja kurssin päätökseksi lasten työt ovat esillä Siuntion kirjastossa.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi