1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemen talvi-ilme on köyhä

Rovaniemi satsaa lumiveistoksiin tänä talvena aiempaa vähemmän. Perinteisesti lumiveistoksia on ollut nähtävillä runsaasti muun muassa Konttisen puistossa ja Lordin aukiolla, mutta tänä talvena kaupunkilaisten ihmetykseksi lumiveistoksia ei juuri kaupunkikuvassa ole.

Teksti-TV Lappi
Talvinen Lordin aukio Rovaniemen keskustassa
YLE / Sauli Antikainen

Kaupunki selittää köyhää talvi-ilmettä lauhalla ja vähälumisella alkutalvella. Rovaniemen matkailu- ja markkinointi Oy:n toimitusjohtajan Sanna Kortelaisen mukaan kaupungilla oli alkutalvelle monia suunnitelmia, mutta vaikeat sääolosuhteet torppasivat ne heti alkuunsa.

- Oli kovin lämmintä ja satoi vettä. Lisäksi oli hyvin tuulinen ja syksyinen keli. Pakkasta ei syntynyt niin paljon, että olisimme päässeet siihen suunnitelmaan mitä haettiin keskustan ilmeeseen. Jouduimme toteamaan, että tavoitteeseen ei päästä.

Kortelainen sanoo, että tämän vuotisesta tilanteesta otetaan opiksi jatkossa.

- Ja onneksi vuodet eivät ole vielä samanlaisia keskenään. Rovaniemellä saadaan nauttia lumiveistoksista myös jatkossa, Kortelainen lupaa.

Pekankadun iglut hämmästyttää

Tämän vuoden näyttävimmistä lumiveistoksista Rovaniemellä saa nauttia aivan ydinkeskustassa Pekakadulla, jonne on tehty igluja ja lumiveistoksia. Lumirakennelmat ovat osa Rovaniemi Desing Week-tapahtumaa. Siellä voi ihailla Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan osaamista ja arktista vaatedesignia KAAMOS ON/OFF-näytöksessä.

Lumirakennelmien paikka ahtaalla kadulla parkkitason kyljessä on silti herättänyt ihmetystä. Kortelainen kuitenkin puolustaa paikkaa.

- Se paikka on tietysti aika mielenkiintoinen ratkaisu, mutta se tarjoaa toiminnalle sellaiset tilat, jotka mahdollistavat sen aktiviteetin jonka sinne on voinut perustaa, Kortelainen sanoo.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi